Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Demareaza o afacere infloritoare cu irisi

de Andrioae Ruxandra 17 Aug. 2014 3140
4.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Te-ai gandit sa incepi o afacere cu flori, dar nu stii ce flori ar putea avea succes? Cresterea irisilor poate fi biletul tau spre aceasta industrie care presupune atentie si dedicare.

 
Transformarea curtii tale intr-o mica gradina ar putea fi un inceput bun pentru a castiga bani part-time sau full-time. Irisii sunt flori foarte usor de crescut, astfel incat, daca esti nou-venit in gradinarit si ai o pasiune, iti poti transforma curtea intr-un instrument care poate aduce profit.
 
Numele "iris" provine din limba greaca si inseamna "curcubeu", pentru ca are o multime de culori. Irisii sunt plante populare de gradina care pot rezista indiferent de clima si de sezon. Rizomii sunt cel mai usor de crescut. 
 
Inflorirea depinde de tipul de iris, dar de regula acestia infloresc intre lunile februarie si mai. Irisii cresc din seminte si au radacinile separate. Aceste radacini arata ca niste cartofi lungi cu radacina.
 
Mai jos ai cateva sfaturi despre cum sa iti deschizi propria gradina cu irisi.
 
Poti selecta locul in care vrei sa plantezi irisii; ei iubesc soarele, dar pot tolera si umbra. Gaseste un loc care sa ofere plantelor tale 6 ore de soare pe zi. Irisii nu sunt pretentiosi in privinta solului, acesta trebuie doar sa fie suficient de umed pentru a-si consolida radacinile. Daca solul tau este lutos, poti sa plantezi florile in zone mai inalte sau in randuri pentru o drenare mai buna a solului. Poti folosi orice fel de fertilizatori naturali.
 
Plantarea radacinilor – foloseste fertilizatori cu un nivel scazut de nitrogen inainte de a planta irisii, cu cateva saptamani inainte. Acest tip de fertilizator ajuta radacinile sa se dezvolte si sa se prinda in sol. 
Poti lasa spatiu intre randurile florilor, pentru a nu se aglomera, astfel ca, in momentul in care se vor mari, sa aiba loc sa se dezvolte in voie. Tot atunci poti imparti rizomii (este indicat o data la 3 ani). Dupa plantare, trebuie sa uzi solul de trei-patru ori pe saptamana sau destul de des astfel incat solul sa retina apa. 
 
Cheia succesului este sa stii totul despre lumea irisilor si sa poti deveni un gradinar priceput. Exista materiale si site-uri online care te pot ajuta sa inveti cum sa plantezi bulbii si radacinile, metode de plantare si tehnicile de crestere, precum si strategiile de marketing.
 
Trebuie sa vinzi flori de calitate, pentru ca este dificil sa impresionezi clientii daca ai produse care nu atrag atentia. Aminteste-ti ca, pentru a produce flori de calitate, este necesar sa te asiguri ca:
- ai un sol foarte bun
- poti planta bulbii 
- poti sa previi distrugerea plantelor 
- urmezi metodele de crestere a irisilor.
 
Iti poti deschide un mic spatiu in care sa poti vinde florile. Poti vinde direct prin intermediul comerciantilor en-gros si al florariilor. Te poti alatura comunitatii iubitorilor de flori si iti poti promova afacerea, atat prin mijloacele clasice (radio, print, tv etc.), cat si pe internet, prin retelele sociale.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afacerioportunitati de afaceriafaceri agricoleirisafaceri iris

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]