Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschide-ti o curatatorie de covoare

de Alexandra Popescu 06 Mai. 2014 15894
4.07 din 96 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De cele mai multe ori te gandesti ce afaceri sunt mai profitabile si au succes. Inainte de a-ti face aceste griji, cerceteaza piata si vei descoperi atat de multe afaceri mici care se pot extinde pe parcurs si care sunt utile fiecarui om. Curatatoriile sunt unele dintre cele mai cautate pentru serviciile oferite, insa o curatatorie de covoare poate fi foarte profitabila, atat timp cat faci totul ca la carte, cu profesionalism si nu pacalesti clientii.

De ce am amintit despre pacaleala? Pentru ca foarte multe dintre firmele de curatat covoare sunt, de fapt, spalatorii de masini unde spala cu aceleasi solutii covoarele si le pun la uscat pur si simplu. In plus, mai cer si o gramada de bani pentru un serviciu pe care l-ai fi putut face acasa mult mai bine, dar cu mai mult efort.
Pentru a-ti deschide o astfel de afacere ai nevoie de bani pentru toate solutiile si aparatura necesare pentru curatare. Exista multe solutii de curatare, imparfumare si aparate speciale care iti usureaza munca, le perie si le spala. Estimativ ar fi 2.000 de euro, dar depinde de unde le cumperi. 
 
Locatia trebuie sa fie una nu foarte mare, insa incapatoare si nu prea luxoasa, deoarece vei lucra cu apa si solutii. Trebuie sa fie un loc cimentat, asemenea unei spalatorii de masini inchise, care sa iti ofere posibilitatea de a lucra eficient. O poti deschide in garajul de acasa sau poti inchiria o locatie pe care sa o amenajezi pe parcurs. Locatia nu trebuie sa fie una centrala, pentru ca este o curatatorie. 
 
Cand vorbim de preturi, de obicei se practica plata pe metru. Oamenii duc la curatatorie, in general, covoarele mari, care sunt greu de spalat acasa. Poti sa pui un pret de 7 lei pe metru, insa il poti creste sau scadea in functie de solutiile folosite. Desigur, trebuie sa te gandesti sa iti scoti investitia. In plus, ofera posibilitatea de transport. Nu toti clientii au un mijloc de transport adecvat transportarii de covoare, mai ales mari, asa ca pune-le la dispozitie o masina cu un sofer care sa le ia de la domiciliul clientului. Este mult mai avantajos si eficient.
 
Pentru mai multa credibilitate, mai ales ca oamenii se confrunta cu situatii precum celor mentionate mai sus, promoveaza afacerea prin intermediul unui site sau a unei pagini de Facebook unde sa postezi poze care sa ateste munca voastra si lista de preturi. Cand vad, oamenii au mai multa incredere, iar odata ce ai mai multi clienti multumiti, vor veni automat si altii. In plus, poti oferi pliante oamenilor pe strada sau in cutia postala, pentru promovare.
 
Este o afacere in care trebuie sa investesti la inceput, insa, pe parcurs, atat timp cat prestezi servicii de calitate, iti vei castiga clienti fideli si vei castiga bani. Trebuie doar, ca la orice inceput, sa ai rabdare si multa vointa de munca.
 


Tags: idei de afacerioportunitati de afacericuratatoriecovoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 96 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

6 idei de afaceri pentru 2021

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Daca esti in cautarea unor idei de afaceri pentru 2021, atunci noi iti propunem 6 din care sa alegi! Antreprenoriatul este plin de provocari, insa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]