Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschidere restaurant - Ce lucruri trebuie sa stii inainte

de Camelia Diaconu 06 Mai. 2020 4782
4.28 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea propriului restaurant poate reprezenta ideea ideala de business, profitabila si mai ales incurajatoare, cel putin daca esti un bucatar priceput si pasionat. Insa, dincolo de micile detalii placute, exista si o multime de alte criterii pe care este important sa le cunosti, inainte de a face demersurile necesare pentru deschiderea afacerii.

Ce trebuie sa stii cand deschizi un restaurant

 
Gestionarea unui restaurant poate fi una dintre cele mai grele misiuni, indiferent de ajutorul pe care il primesti. Nu este deloc usor sa fii la curent cu tot ce se intampla in domeniu, mai ales cu partea financiara si concurenta. Pentru ca este indicat sa cunosti cat mai multe detalii ascunse, iata care sunt recomandarile noastre pentru a-ti deschide o afacere profitabila din punct de vedere financiar, dar si a timpului investit. 
 
Iti asumi un inceput mai greoi. Chiar daca vii pe piata cu un concept nou, preparate gustoase si sanatoase, trebuie sa iti asumi ca publicul nu va veni instant si nici nu te va coplesi. Trebuie sa-ti creezi un nume, un brand, care sa ofere siguranta si incredere in mod constant. Publicul este satul de afaceri pasagere, care pier ca o adiere de vant. Trebuie sa ii convingi pe clienti sa vina si dupa prima vizita sa fie pregatiti sa revina oricand. 
 
Studiaza atent competitia. Faptul ca au deschis alte persoane inaintea ta o afacere in acelasi domeniu, te poate ajuta sa inveti din greselile lor. Studiaza care sunt pasii pe care ii urmaresc si fii atent ce nu ti-ai dori sa se intample in restaurantul tau. Parerile personale trebuie sa fie atent studiate si din exterior, pentru a te asigura ca faci o afacere placuta de mai multi oameni, nu doar pentru tine. Gandeste-te cu ce ai putea veni nou, cum ai putea schimba lucrurile in mai bine si cum ai putea atrage. 
 
Gandeste-te deja la meniu. Tot mai multe restautante care apar nu vin cu nimic nou, doar cu aceleasi preparate gatite in stiluri diferite. Daca vrei sa aduci o noutate care sa prinda, atunci asigura-te ca stii sa o gatesti cel mai bine si mizeaza pe asta. Restaurantul tau va avea acest specific, va fi recunoscut in urma unui preparat gatit diferit. Chiar daca la inceput oamenii vor fi reticenti in schimbare, in scurt timp vor incepe sa recomande restaurantul daca totul a fost pe placul lor.
 
Alege locatia perfecta. Poate ca este unul dintre criteriile cele mai importante. Localizarea restaurantului iti poate spune daca afacerea va fi una de succes sau nu. Daca este un restaurant dedicat mancatului de pranz, atunci asigura-te ca este amplasat in zone in care sunt cat mai multi angajati, companii mari, corporatii. Daca este un restaurant care are si program de club, atunci gandeste-te care este zona cea mai populata de turisti si nu numai. Locatia este unul dintre pasii cei mai important pe care trebuie sa ii parcurgi inainte de inceperea unei afaceri. Fii sigur ca locul indeplineste toate criteriile importante. 

Sursa foto: pixabay.com


Tags: deschidere restaurantrestaurant afacereidei de afaceri in oras

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.28 din 5 - 9 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]