de Idei de afaceri
17 Apr. 2024
374
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare.
Rezervoare de maturare - maturarea berelor
- Maturarea direct in ambalajul de vanzare - recomandam sticle PET sub presiune, Petainer, Kegs, butoaie de bere 5-litru. In timp ce utilizati aceasta solutie cea mai putin costisitoare, este intotdeauna necesar sa puneti pachetul de bere in incaperi racite cu aer, frigider sau cutie racita (temperatura recomandata pentru aer in jurul valorii de 1°C).
De asemenea, este necesar sa se asigure o relocare continua in containere pentru evitarea exploziei containerelor, deoarece recipientele sub presiune nu sunt destinate fabricantului in alte scopuri decat depozitarea si vanzarea berii finite.
De aceea, aceasta metoda de maturare este adecvata numai pentru cele mai mici volume de productie. Din cauza riscului substantial de vatamare din cauza riscului de explozie, acesta nu este recomandat.
- Maturarea in rezervoarele de suprapresiune racite cu aer - rezervoarele de aer rece (certificate pentru presiune de la bar 1.5 la 3.0) sunt neizolate fara duplicatoare pentru circularea lichidului de racire. Acestea sunt proiectate pentru a fi amplasate intr-o incapere rece sau in cutie frigorifica cu temperaturi ale aerului in jurul valorii de 1°C.
Echipamentul vaselor sub presiune (rezervoare de lagar) permite mentinerea exacta a presiunii stabilite in tancuri si scurgerea continua a cantitatii excedentare de CO2 produs - Pericol de explozie a rezervorului.
In ceea ce priveste faptul ca toate tancurile sunt plasate, de obicei, intr-o singura incapere cu o temperatura constanta, nu este posibila nici controlul separat al temperaturii fiecarui rezervor de leagan si nu este posibila utilizarea acestor rezervoare pentru etapa de fermentare a mustului.
Maturarea in rezervoarele de suprapresiune racite cu apa (glicol) - rezervoarele de suprapresiune (certificate pentru presiune de la bar 1.5 la 3.0) sunt neizolate (versiune SLP) sau izolate (versiune CLASSIC) echipate cu canale de racire (duplicatoare).
Acestea sunt destinate a fi amplasate in incapere frigorifica (rezervoarele neizolate sunt recomandate pentru incaperi izolate). Fiecare rezervor este racit individual de lichidul de racire care circula intre carcasa rezervorului de dublari si racitorul de apa.
Apa (pana la temperatura 2° C) sau un amestec de apa si glicol alimentar (pana la -4° C) este folosit ca agent de racire. Echipamentul vaselor sub presiune (rezervoare de lagar) permite mentinerea exacta a presiunii stabilite in tancuri si scurgerea continua a cantitatii excedentare de CO2 produse, astfel evitand pericolul exploziei rezervorului.
Fiecare rezervor este echipat cu propriul sistem de masurare si control al temperaturii si, prin urmare, este posibila controlul separat al temperaturii in fiecare rezervor.
Daca rezervoarele sunt echipate cu o parte conica de fund (rezervoare cilindrice-conice), atunci este posibil sa se utilizeze aceleasi rezervoare pentru fermentare si, de asemenea, pentru maturarea berei. Aceste versiuni ale rezervoarelor de maturare racite cu apa (glicol) sunt potrivite pentru nano-fabrici de bere:
- Rezervor cilindric-conic simplificat de maturare - CCT simplificate (racite cu apa, neizolate) – 650 euro
- Unitate de fermentare si maturare - doua CCT cu racitor de apa independent 8.530 euro
- Cisterne cilindrice conice cu cilindree - CCT izolate complet echipate, izolate, echipate cu tot ce este necesar pentru fermentarea controlata, maturarea, depozitarea si imbutelierea berii. Racirea tuturor CCT-urilor este asigurata de racitorul comun de apa-glicol. Este posibila programarea curbelor de temperatura pentru multe zile in avans.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: berariebere artizanalarezervoare de maturare