Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Descopera antreprenorul din tine!

de Marian Curelaru 03 Feb. 2014 2188
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Am oare tot ceea ce trebuie pentru a reusi in afaceri prin propriile mele mijloace?" Multi dintre noi si-au pus probabil aceasta intrebare de-a lungul carierei. Pentru a-i raspunde, ar trebui sa incepeti prin a determina daca sunteti inzestrat cu trasaturile si motivatiile care fac din dumneavoastra potentiali antreprenori.

Desi sunt mai multi factori care trebuie luati in seama, precum situatia personala si momentul ales, cercetarile demonstreaza ca oamenii cu spirit de intreprinzator au adeseori in comun anumite trasaturi caracteristice specifice.

Principalii factori motivationali
Factorii care ii motiveaza pe potentialii antreprenori sunt diversi si numerosi. Cu valoare de exemplu, atragem atentia asupra a trei astfel de factori care ii stimuleaza pe unii oameni sa aleaga drumul catre construirea unei afaceri.

1. Nevoia de a te realiza
Notiunea de provocare este importanta pentru antreprenori. Acestia dovedesc adeseori o nevoie imperioasa de a-si stabili obiective si de a atinge scopuri specifice. Ei isi iau firesc toate masurile necesare pentru a ajunge la telurile propuse si vor sa obtina un feedback rapid.

2. Nevoia de a exercita o influenta
Adeseori, antreprenorii puternici vor sa aiba o influenta asupra oamenilor si asupra evenimentelor. Ei sunt cu siguranta motivati de dorinta de a face bani, dar, in cele din urma, vor sa aiba o cat mai mare  influenta asupra oamenilor prin intermediul intreprinderii lor. Ei aspira, deopotriva, sa modeleze cursul lucrurilor, de exemplu cumparand o alta intreprindere sau extinzandu-si activitatile in alte tari.

3. Autonomia
Un alt element care ii motiveaza pe oameni sa paseasca pe calea antreprenoriatului este dorinta de independenta. Vreti sa fiti propriul dumneavoastra patron si sa simtiti ca sunteti stapan pe destinul dumneavoastra. Independenta este un resort puternic pentru oamenii care doresc sa-si creeze propria intreprindere si sa-si implineasca visele.

Cateva trasaturi de caracter importante
In afara acestor factori motivationali, antreprenorii poseda trasaturi particulare care ii fac mai apti sa lanseze o afacere. Iata, in continuare, cateva trasaturi de caracter specifice:

1. Perseverenta
Proprietarii de intreprinderi sunt in general extrem de hotarati sa invinga obstacolele si sa isi duca la bun sfarsit proiectele, in pofida adversitatilor. Ei reusesc sa depaseasca frustrarile si problemele si dau dovada de perseverenta. In conditiile provocarilor pe care le pune mediul de afaceri complex din zilele noastre, aceasta caracteristica este mai importanta decat oricare alta.

2. Increderea in sine
Antreprenorii au siguranta de sine si se incred in intuitia lor. Aceasta incredere ii ajuta sa traverseze perioadele dificile si ii impulsioneaza sa atinga obiective ambitioase. Oamenii lipsiti de siguranta ezita si nu sunt la fel de dispusi sa-si asume riscuri calculate.

3. Creativitatea
O alta trasatura importanta este creativitatea. Acest lucru este evident mai ales in privinta capacitatii antreprenorilor de a gasi moduri originale de a identifica ocaziile de afaceri. Antreprenorii disting din instinct nevoile neacoperite de pe piata si sunt capabili sa gaseasca produse si servicii unice pentru a raspunde unei cereri.

4. Toleranta fata de ambiguitate
Antreprenorii pot suporta ambiguitatea si sunt capabili sa ia decizii chiar si atunci cand nu detin toate informatiile necesare. De exemplu, se poate intampla sa ajungeti sa vindeti produse sau servicii pe o piata relativ putin cunoscuta. Acest gen de incertitudine poate fi foarte stresant pentru majoritatea oamenilor, dar antreprenorii invata sa se descurce si in astfel de conditii.

5. Atitudinea fata de esec
Multi proprietari de intreprinderi au suferit numeroase esecuri, dar le accepta ca facand parte din procesul normal de invatare. In loc sa vada esecul ca pe o catastrofa, antreprenorii trag invataminte din erorile lor si retin care sunt piedicile de evitat pe viitor. Atunci cand esueaza, ei se ridica si continua.

6. Pragmatismul
Antreprenorii nu se culca pe lauri si sunt dominati de dorinta de a-si atinge obiectivele prin actiuni concrete. Ei vor sa abordeze probleme serioase si nu amana pe mai tarziu sarcinile dificile. Aceasta dorinta vie de a-si realiza obiectivele si de a obtine rapid rezultate este o caracteristica pe care o regasim adeseori la persoanele care vor sa-si conduca propria intreprindere.




Tags: antreprenorpotentialfactori motivationalitrasaturi de caracter

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

9 Criptomonede cu potential in 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Piata crypto a prezentat de-a lungul timpului urcusuri si coborasuri. Cu toate acestea, a reusit sa se mentina la un stadiu bun pentru investitori....

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori si CUM pot fi evitate

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]