Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri cu ceara. Din ce materiale confectionam lumanarile decorative?

de Idei de afaceri 14 Nov. 2024 20412
Afaceri cu ceara. Din ce materiale confectionam lumanarile decorative?
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Caracteristicile lumanarii depind de felul partilor sale componente:ceara, aditivii si fitilul. Astfel, calitatea cerii si punctul de topire joaca un rol important in procesul de confectionare a lumanarii, iar aditivii, precum si dimensiunea fitilului, afecteaza viteza de ardere. Cunoasterea proprietatilor tuturor acestor elemente este esentiala pentru prevenirea eventualelor defecte ale lumanarilor sau, daca totusi acestea au aparut, pentru determinarea cauzelor.

Modelarea lumanarilor va trebui sa includa intotdeauna si o perioada de incercari.

O lumanare de calitate este una care arde linistit, dureaza mult timp, produce o cantitate mica de fum si da o lumina buna. Ceara folosita pentru fabricarea celor mai multe si mai moderne lumanari este realizata dintr-un amestec de parafina si stearina, fapt ce duce la obtinerea unor produse de calitate, care au o ardere completa, nu produc fum si nu se inmoaie la caldura sau nu se deformeaza in timp.

La confectionarea lumanarilor de lux se foloseste in mod normal doar stearina, un produs natural si biodegradabil, obtinut din extragerea grasimilor vegetale din fructul de palmier si nu de mult timp si din soia. Stearina are insa un cost de fabricatie ridicat si de aceea se foloseste in combinatie cu parafina, care este mult mai ieftina.

Pentru fabricarea lumanarilor se mai folosesc ceara de albine, geluri (un amestec de rasina si ulei mineral), ceruri vegetale (in general de palmier, carnauba, mirt si soia) sau seul (utilizat azi foarte rar datorita alternativelor oferite de chimie).

Ceara de albine este o substanta relativ moale si lipicioasa, avand un punct de topire in jur de 64 grade Celsius. Are o culoare specifica galbena si aroma dulceaga, calitati care au facut din ea, timp de secole, materia prima preferata pentru confectionarea lumanarilor. Uneori, ceara de albine este decolorata pentru a deveni alba.

Ceara de parafina este cea mai importanta materie prima utilizata pentru realizarea lumanarilor. Parafina complet rafinata, care este cea mai buna, este de la opac la transparent, fara culoare, miros si gust si este dura sau solida la temperatura camerei.

Stearina a fost decoperita in anul 1818, devenind in scurt timp materialul preferat pentru producerea lumanarilor de lux. Lumanarile din stearina produc foarte putin fum si nu se inmoaie la caldura.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: lumanariconfectionare lumanariafacerimateriale confectionare lumanari

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]