Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Domenii de afaceri cu potential urias pentru 2019

de Florin Amariei 07 Ian. 2019 7182
4.38 din 54 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista temeri privind evolutiile politico-economice la nivel macro, insa tendinta generala este pozitiva fiind incurajata de un consum crescut si cresterea veniturilor. Iata in ce domenii iti poti deschide o afacere sau in care poti investi fondurile proprii pentru a beneficia de un ROI cat mai bun.

Majoritatea managerilor de top chestionati in cadrul Barometrului Frames au aratat ca pe primul loc pentru afaceri in 2019 va fi agricultura, in special agricultura certificata bio. Cu un procent aproape majoritar de 43%, cei mai importanti manageri de pe continentul european sustin ca investitiile si afacerile din agricultura vor avea un an bun.
 
Pe locurile doi si trei se afla comertul, respectiv sectorul IT. Pentru afacerile din domeniul tehnologiei informatice va conta cel mai mult producerea de software nou care sa sustina si sa dezvolte inteligenta artificiala. 
 
Totodata, spatiile de depozitare, curieratul, industria mobilei si serviciile de suport sunt alte domenii de afaceri care pot avea un impact pozitiv la nivel macro. 
 
Specialistii Frames au mai fost intrebati si despre ce masuri legislative avem nevoie pentru ca anul 2019 sa fie deschis investitiilor. Peste 80% dintre ei spun ca e important sa inghete cadrul fiscal.
 
,,Un Cod Fiscal batut in cuie, fara masuri luate de pe o zi pe alta, care sa ofere predictibilitate – aceasta se anunta a fi, si in 2019, principala solicitare a mediului de afaceri in relatia cu autoritatile. Temerile investitorilor sunt ca deciziile fiscale majore anuntate in decembrie 2018 ar putea fi urmate, mai ales in primele doua luni din 2019, de alte masuri menite sa taxeze si mai mult mediul de afaceri, in contextul provocarilor bugetare”, arata Barometrul Frames.
 
Printre celelalte doleante ale investitorilor in relatia cu autoritatile se mai afla extinderea infrastructurii de transport, reducerea birocratiei administrative, simplificarea metodologiei de acces la fondurile europene si dezvoltarea serviciilor de suport informatizate.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: domeniiafaceri2019potential

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 54 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

9 Criptomonede cu potential in 2023

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Piata crypto a prezentat de-a lungul timpului urcusuri si coborasuri. Cu toate acestea, a reusit sa se mentina la un stadiu bun pentru investitori....

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]