Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Drumul rapid spre succesul afacerii tale

de Julian Manescu 18 Dec. 2013 2507
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti un viitor antreprenor? Crezi ca o afacere pe cont propriu este o enigma? Ti se pare greu, anevoios, o lupta cu sistemul in care nimeni nu iti este aliat? Nimic mai adevarat. Cam asa se intampla in zilele noastre cu orice viitor antreprenor care nu cunoaste regulile jocului. Dar orice se poate invata! Poti intra in cursa pentru supravietuire!

De obicei, exista doua modalitati de a incepe o afacere – printr-un business plan detaliat sau prin avantarea in piata cu un anumit produs sau serviciu. Recunosc, amandoua sunt eficiente, dar ce alegi depinde strict de ce iti doresti sa faci si mai ales ce iti doresti sa obtii.

Daca nu ai suficient timp sa faci documentare, studii de caz, analize de risc, analize financiare si multe alte aspecte care tin de intocmirea unui plan de afacere, iti recomand sa alegi a doua varianta de start-up. Desigur, presupunand ca ai o idee stralucita si ca vrei sa o pui cat mai curand in practica.
 
Hai sa vedem la ce trebuie sa te gandesti pentru a afla daca produsul sau serviciul tau va avea cerere pe piata!

Sa iti doresti cu adevarat! Este primul si cel mai important detaliu. Ce afacere ai putea incepe daca nu iti va face placere si nu va reprezenta totul pentru tine?! Interesul pentru o anume activitate sau pentru un anumit domeniu iti vor aduce succesul dorit indiferent ca vrei sa ai un restaurant al tau, o agentie de turism sau o afacere home based.

Sa stii exact ce imagine vei promova! Pentru asta ai nevoie de cunostinte de marketing, de un plan financiar si de PR. Astfel, vei intelege mult mai usor intregul proces care te asteapta in promovarea imaginii afacerii tale. Dar nu uita ca toate acestea iti vor prezice optimist, realist sau pesimist situatia. Realitatea o vei afla ulterior.

Sa treci la fapte! Este etapa in care trebuie sa creezi “prototipul” produsului sau serviciului la care te-ai gandit. Chiar daca nu va fi perfect din toate punctele de vedere te va ajuta sa aduni informatii pretioase. Vei descoperi cu ajutorul acestora punctele slabe si punctele forte in dorinta de a evita, pe cat posibil, riscurile ce pot aparea.

Sa iti dezvolti produsul sau serviciul! Acest capitol are o insemnatate deosebita. Este momentul in care trebuie sa aduci imbunatatiri. Odata realizat prototipul, vei atrage si feedback-ul pozitiv sau negativ al oamenilor apropiati care il vor testa. Este bine sa tii cont de parerile lor ca si consumatori pentru a sti exact ce trebuie sa imbunatatesti si la ce trebuie sa renunti. De asemenea, poti identifica daca proiectul tau este fezabil inainte de a mai face urmatorul pas.

Sa te lansezi in piata! Indata aduse retusurile finale, este timpul sa iesi pe piata. Vei avea nevoie de resurse financiare pentru a sustine afacerea la inceput. Daca nu le ai, gandeste-te sa faci un credit bancar sau sa imparti ideea de afacere cu un investitor. Depinde doar de tine si de disponibilitatea pe care o ai!

Acesta pare a fi drumul spre succes al afacerii tale. Este rapid, este sigur si implica cele mai putine riscuri. Si se aplica cu precadere pentru afacerile de mici dimensiuni si pentru cele pe care le pornesti sau le realizezi de la domiciliu.
 
Si nu uita! Pentru ca ideea ta sa fie durabila trebuie sa identifici permanent problemele, sa gasesti solutiile si sa fii prezent in piata.




Tags: afacereantreprenorbusiness planplan de afacereideepiata

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]