Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti pregatit pentru o afacere? Cum stii cand trebuie sa incepi?

de Camelia Diaconu 02 Aug. 2019 5047
4.11 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca multora dintre noi ne surade ideea de a deveni proprii nostri sefi si de a deschide un business, in realitate trebuie sa stim daca suntem suficient de pregatiti pentru a incepe. Asadar, cum stii cand esti pregatit sa incepi propria afacere? Iti spunem noi!

Munca pe cont propriu presupune o serie de decizii importante pe care esti obligat sa le iei pentru binele afacerii. Zona de confort in care te afli in momentul in care esti angajat dispare in totalitate, pentru ca acum tu esti singurul in masura sa faci lucrurile sa functioneze! Insa, inainte de a intra in lumea antreprenorilor de succes, faci aceste lucruri?

 
  • Ai un plan de afacere bine pus la punct. Am precizat de multe ori faptul ca un business plan corect te poate ajuta sa ai o afacere profitabila pe termen lung. Nu este suficient sa iti doresti sa lansezi un produs ori sa cunosti foarte bine piata, cel mai important este sa ai un adevarat plan inainte de a-l pune in practica. Daca ai o idee buna, insa alti oameni ti-au luat-o deja inainte, iar tu nu ai un plan definit, atunci riscul de a esua este vizibil.
 
  • Cunosti urmarile esecului. Cat de mult conteaza afacerea pentru tine? Ce venit iti aduce si care sunt riscurile in cazul in care lucrurile nu mai functioneaza de la un an la altul? Daca stii deja raspunsul la aceste intrebari, atunci s-ar putea sa fii pregatit sa incepi o afacere pe cont propriu. Inainte de a incerca orice modalitate de a obtine succesul, fii constient care sunt riscurile in cazul in care nu functioneaza asa cum te asteptai. 
 
  • Iti place sa lucrezi cu oamenii. Comunicarea eficienta este extrem de importanta intr-un business. Daca nu stii sa le transmiti mesajul corect oamenilor cu care lucrezi, atunci nu vei fi inteles in masura in care iti doresti acest lucru. Nu poti avea succes daca nu iti construiesti o echipa suficient de pregatita in spate deoarece vei intampina o serie de moemnte dificile in care ai nevoie de sprijin. 
 
  • Stii ca nu ai intotdeauna dreptate. Oricat de multi ti-ai dori sa spui ca le stii pe toate, trebuie sa recunosti ca sunt si cazuri in care incapatanarea nu isi are locul. Daca recunosti ca ai momente in care gresesti, atunci ai abilitatea importanta pentru a incepe o afacere. Trebuie sa accepti faptul ca anumite idei bune pot sa vina si din partea colegilor, nu doar din partea ta.
 
  • Ai cunostinte si abiitati pentru mai multe domenii. Ti-ai pus vreodata intrebarea ce ai face daca afacerea ta nu va mai merege? Incotro te vei indrepta? Vei renunta de tot sau vei avea puterea sa o iei de la capat intr-un alt domeniu? Daca ai cunostinte in mai multe domenii, atunci iti va fi usor sa incepi o alta afacere.
Pe langa acestea, bineinteles ca ai nevoie si de o doza mare de curaj, ambitie si perseverenta pentru a-ti vedea visul cu ochii.


Tags: start in afaceriplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.11 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Realizarea unui plan de afaceri eficient - solutia succesului in business

de Florin Amariei
12 Mai 2021
De la esec, pe culmile succesului! Planul de afaceri face diferenta! Te sperie doar gandul de a pune pe hartie cate ceva despre afacerea ta? Nu te...

3 orase - 3 idei pentru start in afaceri

de Julian Manescu
25 Mar 2014
Orasele mici par sa castige teren tot mai mult pentru start-up-uri, insa, nimic nu se compara cu o afacere intr-un oras mare. Desi concurenta pare sa...

Start in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori

de Victor Oancea
25 Iun 2013
S-a lansat newsletterul "Start in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori", un newsletter special conceput pentru cei care doresc sa puna...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]