Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Estimarea corecta a costurilor unui start-up

Estimarea corecta a costurilor unui start-up
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a-ti da seama exact de cati bani vei avea nevoie, va trebui sa faci o estimare a costurilor pe care afacerea ta le implica in cel putin primele cateva luni de la demarare.

Fiecare afacere este altfel si are propriile sale nevoi financiare in diferite etape ale dezvoltarii. Astfel, nu exista o metoda universala pentru a-ti estima costurile initiale. Unele afaceri pot fi demarate cu ajutorul unui buget limitat, in vreme ce alte afaceri pot necesita investitii considerabile in echipament sau depozite. Este esential sa stii ca vei avea suficient de multi bani incat sa iti lansezi afacerea fara sa intampini dificultati legate de buget.
 
Capitalul initial minim este suma de bani indispensabila demararii afacerii si derularii acesteia, pana in momentul in care ea devine profitabila. Aceasta suma va acoperi costul materiilor prime sau al produselor, taxele legale pentru autorizare, chiria si utilarea localului, salariile (cele ale angajatilor si/sau al tau), reclamele si publicitatea, rechizitele de birou si orice alte cheltuieli care ar putea aparea (si care, cu siguranta, vor aparea).
 
Pentru a estima costurile initiale, trebuie sa identifici mai intai toate cheltuielile pe care afacerea ta le implica in perioada de inceput. Unele dintre aceste cheltuieli vor fi facute o singura data, cum ar fi de exemplu taxa de inregistrare a firmei sau suma platita pentru logo-ul afacerii. Alte cheltuieli se vor repeta insa periodic, iar in aceasta categorie intra plata utilitatilor, gestiunea, asigurarile etc.
 
In timp ce identifici toate aceste cheltuieli, vezi care dintre ele sunt esentiale sau optionale. Un plan de start-up realist trebuie sa aiba un buget care sa includa doar acele lucruri care sunt necesare pentru inceperea afacerii. 
 
Aceste cheltuieli esentiale pot fi impartite in doua categorii: cheltuieli fixe si cheltuieli variabile. Cheltuielile variabile includ realizarea inventarului, taxele de transport si costurile de ambalat, comisioanele din vanzari si alte costuri asociate vanzarilor directe ale unui produs sau serviciu.
 
Modul cel mai eficient in care iti poti calcula costurile initiale este sa folosesti un tabel in care sa listezi toate aceste categorii diferite de cheltuieli (atat unice, cat si periodice) pe care vei fi nevoit sa le estimezi inainte de inceperea afacerii.
 
Costurile de pornire, oricata inventivitate ar fi pusa la bataie, nu pot fi eliminate. Dar ele pot fi substantial reduse, mai ales ca, in cele mai multe cazuri, estimarile ajung sa fie depasite de sumele necesare in realitate.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: costuriestimaristart-up

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]