Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de raci, afaceri profitabile cu raci - Start in forta!

de Matei Antonescu 01 Feb. 2012 11532
3.71 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma de raci este unul dintre proiectele mult timp ravnite de romani. Unii stiu deja care este pretul de comercializare a unui singur kilogram de raci vii sau a unui kilogram de raci congelati. In Romania, interesul marilor restaurante pentru carnea de raci ne spune sa investim in aceste afaceri cat mai rapid, cat timp competitorii nu incep sa isi faca aparitia. Nu doar acest motiv ne indruma catre un start in aceste afaceri profitabile cu raci, ci si cererea pe pietele externe.

Ferma de raci reprezinta o afacere profitabila din mai multe considerente. Primul este usurinta cu care se demareaza aceste afaceri cu raci. Veti avea nevoie de o balta potrivita pentru cresterea racilor, de echipament necostisitor si de primele specimene de raci de rau.

Ca si detaliu graitor, un luciu de 1 ha de apa va ofera o productie de cca 600-800 de kg de raci. Acest lucru apare in situatia in care un kilogram de raci vii costa minim 12 euro si un kilogram de raci congelati ajunge si la pretul de 5 euro.

Investitiile in aceste afaceri cu raci sunt unele moderate. In cazul in care detineti deja un hectar de balta, investitiile scad drastic, la doar cateva mii de euro. Cheltuielile de intretinere pentru balta dvs nu sunt mai mari de 500-800 de euro/ha.

Un alt avantaj al acestei afaceri vine din directia amortizarii. Ferma de raci nu este una dintre afacerile care sa cunoasca amortizari lente. In fapt, din primul an va veti fi amortizat investitiile in aceste afaceri cu raci. Acest lucru se datoreaza preturilor de comercializare a racilor si faptului ca oferta este mult peste cererea prezenta.

Care sunt profiturile care reies din aceasta afacere cu ferma de raci? Cresterea racilor ne poate aduce si sume de 14.000 de euro pe an, si sa nu uitam de faptul ca aceasta activitate presupune un capital initial redus.

Daca mai punem la socoteala ca activitatea de crestere a racilor este eligibila pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile, atunci deja se cer investitii cat mai rapide in acest domeniu inca nedescoperit de multi romani.

Nu in ultimul rand, sa nu neglijam faptul ca aceste afaceri se potrivesc celor care nu doresc sa isi petreaca prea mult timp cu ingrijirea racilor. Racii sunt usor de crescut si de intretinut. Puteti sa va transformati afacerea intr-un hobby placut.


Tags: ferma de raciingrijirea racilorcresterea racilorafaceri cu raciafaceri ferma de raci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]