Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermele de lipitori pe intelesul tuturor!

de Adela Simonescu 15 Ian. 2012 6847
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fermele de lipitori nu sunt proiecte cu care multi romani sa fie familiarizati. Multi nu inteleg de ce romanii ar trebui sa isi construiasca ferme de lipitori si de ce ar trebui sa devina crescatori de lipitori. Ce bun pot aduce micile vietati care seamana cu viermii si care sug sangele gazdelor lor? Lucrurile nu sunt chiar atat banale si ar trebui sa privim lucrurile mai in profunzime pentru a intelege exact ce se intampla si de ce sunt fermele de lipitori de atat de mare interes.

Fermele de lipitori se ocupa cu activitatea de crestere a lipitorilor. Lipitorile sunt vietati hermafrodite, avand si organe sexuale feminine si organe sexuale masculine. Lipitorile folosite in fermele de lipitori sunt lipitorile medicinale, cunoscute sub denumirea lor stiintifica de hirudo medicinalis.

In momentul in care o lipitoare medicinala isi musca gazda, incepe sa se hraneasca din sangele ei si, in acelasi timp, elibereaza in sange o substanta numita hirudina. Aceasta este deosebit de valoroasa pentru proprietatile sale. Hirudina prezinta proprietati antiiflamatorii, cu efect anestezic, dezinfectant, imbunatateste microcirculatia sangelui in tesuturi si in locurile patologice.

Fermele de lipitori sunt extrem de valoroase pentru activitatea lor de comert de lipitori medicinale catre unitatile medicale, catre clinici particulare, catre farmacii, catre industria cosmetica. Toate acestea folosesc lipitorile in scop medical sau in scop cosmetic. Tratamentul cu lipitori nu este destul de popular in Romania si de aceea, multi crescatori de lipitori vor incerca sa isi ofere productia la exterior, acolo unde un tratament cu 20-30 de lipitori poate ajunge la suma de 5.000-10.000 de euro. Nu este o suma mica, o suma pe care sa o neglijam.

Fermele de lipitori au inceput sa prinda contur din ce in ce mai mare in ultimii ani si locatii precum Franta, Anglia, Ucraina, SUA sau Rusia au inceput sa acapareze teren important in acest sector considerat de viitor si extrem de fertil.

Fermele de lipitori mai sunt de interes si pentru faptul ca activitatea de crestere a lipitorilor nu reprezinta un proces dificil. Lipitorile sunt crescute in borcane sau in acvarii si necesita pe post de hrana ficat proaspat de pui, broaste, peste sau sange colectat de la aboatoarele din zona. Fermele de lipitori cer investitii minime de 10.000 de euro si cei care dispun de acesti bani au nevoie si de terenul sau hala in care se va amplasa ferma de lipitori. Un spatiu de cca 50 mp este suficient pentru o ferma de lipitori care sa functioneze cat se poate de corect.

>>>Aflati mai multe detalii despre aceste afaceri profitabile cu fermele de lipitori si puneti-va in aplicare planurile in 2012! Cartea va invata pas cu pas cum sa puneti bazele afacerii si cum sa o conduceti catre niveluri satisfacatoare de profitabilitate.


Tags: fermele de lipitoriferma de lipitorilipitoriafaceri lipitori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cresterea lipitorilor, o afacere cu profituri nebanuite

de Ana Radulescu
11 Mar 2014
Probabil nu te-ai gandit niciodata ca lipitorile pot fi crescute in captivitate, pentru profit. Lipitorile sunt din ce in ce mai greu de gasit si...

Ferme de lipitori in 2012? Top 5 motive sa ne infiintam una!

de Ilinca Dobrescu
17 Ian 2012
Fermele de lipitori sunt pe val in acest sezon si multi se mira de acest lucru. Multi dintre romani stiu povestea lipitorilor si stiu faptul ca erau...

Fermele de lipitori si antreprenorii potriviti pentru aceste afaceri profitabile

de Matei Antonescu
10 Ian 2012
Fermele de lipitori reprezinta proiecte de viitor, idei de afaceri profitabile si care se afla deja in stadiu extensiv de dezvoltare in alte tari....

Ferma de lipitori, una dintre cele mai profitabile afaceri in 2012, in Romania!

de Adela Simonescu
05 Ian 2012
Ferma de lipitori reprezinta unul dintre cele mai banoase proiecte pentru romanii care doresc sa isi investeasca banii in mod inteligent in anul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]