Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Fermele de raci in intrebari si raspunsuri esentiale!
Fermele de raci ne incanta foarte mult ca si idei de afaceri profitabile. Si in Romania ne confruntam cu cereri intensive pentru carnea de rac, carne considerata delicatesa. In SUA, fermele de raci acopera aproximativ 7000 de hectare si un singur hectar poate oferi o productie anuala de 600-800 de kilograme de raci. Acest lucru se intampla in conditiile in care un kilogram de raci vii ajunge la preturi de 12-20 de euro si un kilogram de raci congelati la 4-5 euro. Preturile sunt deloc neglijabile!
Ca orice alta afacere, cea cu ferma de raci impune anumite puncte ce trebuie clarificate. Doritorii de valorificare a acestor idei de afaceri profitabile trebuie sa cunosca informatii esentiale, informatii care ii vor ajuta sa isi infiinteze o ferma de raci in termeni corecti si sa o administreze pentru profituri solide, constante, avantajoase. Iata cateva intrebari care ne vor ajuta sa ne construim mai rapid o ferma de raci in Romania:Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic Realizarea de sapun natural
1. Exista autorizatii speciale care trebuie obtinute?
Fermele de raci au nevoie de autorizatie de acvacultura din partea Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura. Cresterea racilor este reprezentata de astacicultura, o ramura a domeniului acvaculturii. Veti mai avea nevoie si de autorizatii de mediu.
2. Care este investitia minima pentru infiintarea unei ferme de raci?
Un singur hectar de balta va asigura o productie estimativa de 600-800 kg de raci, anual. Daca detineti deja balta, investitiile se ridica la sume de cateva mii de auro. In cazul in care nu detineti balta deja, investitiile se maresc si trebuie sa acopere cheltuielile de achizitionare a hectarului de balta, cheltuielile necesare pentru amenajarea terenului respectiv.
3. Care sunt pasii esentiali pentru a-mi deschide o afacere profitabila cu propria mea ferma de raci?
Va trebui sa luati in calcul aspecte precum: amenajarea si pregatirea bazinelor in vederea popularii, procurarea racilor cu care veti popula balta, procurarea hranei sau producerea ei pentru a va asigura cresterea racilor, cresterea efectiva a racilor, reproducerea racilor, recoltarea lor, controale sanitar-veterinare si nu numai. Chiar si asa, intretinerea si cresterea racilor nu reprezinta activitati care sa presupuna efort enorm.
>>>Aflati mai multe informatii legate de afacerile profitabile cu ferme de raci si datele esentiale care va vor ajuta sa puneti bazele propriei dvs crescatorii de raci, in Romania!
Articole conexe
Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriStrategia antreprenorului in afaceri
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit