Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii in satul tau fruntas si devino un antreprenor de succes

de Idei de afaceri 27 Mai. 2020 3361
3.96 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inca de anul trecut, numarul romanilor care au migrat de la oras la sat a devenit mai mare decat al celor care s-au mutat in sens invers. Potrivit Institutului National de Statistica, peste 100 de mii de romani s-au mutat din orasele mari la sate. Statisticile mai arata ca migratia spre sate s-a intensificat inca din anul 1997, cand peste 81 de mii de romani s-au mutat din urban in rural, de aproape trei ori mai mult fata de 1990.

Iar acum, in timpul pandemiei de coronavirus, tot mai multi romani, potrivit articolelor de presa, si-au regandit prioritatile si au luat in calcul posibilitatea de a se muta de la oras la tara. Izolarea in cativa metri patrati, inchiderea parcurilor, tinerea copiilor in case: toate acestea i-au determinat pe oameni sa constientizeze ca cei de la tara au mult mai multe avantaje si o calitate a vietii net superioara.

 

Daca iei in calcul aceasta schimbare, nu o impartasi inca prietenilor tai citadini, crescuti o viata in Bucuresti sau Cluj-Napoca. Ar putea considera ca e un regres, ca te vei ingropa intr-un loc indepartat, departe de tot ceea ce inseamna baruri, puburi, viata culturala, oportunitati. Realitatea, insa, i-ar putea surprinde, caci ai putea chiar sa profiti de achizitiile si competentele deprinse si sa devii antreprenor.

 

In articolul care urmeaza, iti vom prezenta cateva idei de afaceri pe care sa le demarezi la tara.

 

Pub si club


 

Chiar si la tara, lumea are viata sociala. Tinerii, mai ales, au aceleasi nevoi ca adolescentii de la oras. Astfel, ai putea deschide un bar de tip pub, frumos amenajat, care sa atraga oameni chiar si din satele invecinate. Alege un design inovativ, deloc rustic, achizitioneaza lampi cu led, un mobilier ultramodern, poate si o mica cascada de interior. Peste weekend, pubul se poate transforma intr-un club modern in care un DJ sa mixeze melodii, iar tinerii sa danseze. Costurile nu vor fi foarte mari, mai ales daca il vei amenaja pe terenul tau. Chiar si daca inchiriezi spatiul, cheltuielile vor fi semnificativ reduse in raport cu cele pe care le-ai avea intr-un oras, fie el si de provincie.

O ferma de cresterea animalelor

La tara vei dispune si de teren, caci ar fi pacat sa cumperi o casa care sa aiba doar cativa ari imprejur. Daca cei care iti vor vinde proprietatea au si cateva anexe, nu te grabi sa le demolezi imediat. Poti incepe sa cresti cateva gaini, pe langa clasicele pisicute si catelusi. Daca iti va face placere sa ingrijesti animale, te poti gandi serios sa accesezi fonduri europene si sa-ti deschizi o ferma, poate fi o avicola, o pastravarie sau o ferma de porci sau de capre. Important e sa iti doresti acest lucru si sa indeplinesti conditiile necesare, cum ar fi accesibilitatea unui teren extins.

Sera

 

Ca si in cazul cresterii animalelor, incepe initial sa sadesti cateva rasaduri care sa iti asigure cele necesare consumului zilnic: ceapa, usturoi, salata, patrunjel, marar si leustean, cartofi. Daca pamantul este unul fertil si daca te prinde noua activitate, te poti gandi la extindere, tot cu sprijin financiar european. Ai putea sa construiesti o sera si sa inchei un contract cu un supermarket sau cu restaurantele din zona. Turistii au devenit tot mai pretentiosi si mai dornici de produse bio, asa ca nu ar trebui sa te ingrijorezi ca nu vei avea clienti.

 

Daca vrei sa te muti la tara si sa devii antreprenor, crede in visul tau si incepe sa te documentezi serios ce presupune aceasta schimbare. Desigur, nu va fi deloc usor, dar important e sa crezi in tine.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: start afaceribusinessfermataraantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.96 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Personalul necesar intr-o ferma de struti

de Idei de afaceri
25 Apr 2024
Efectivul de personal este in functie de dimensiunile crescatoriei. La inceput, se poate lucra fara personal angajat, mai ales daca exista dotari (si...

Metoda Critical Path Method. Drumul critic in business

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Principiul analizei drumului critic consta in divizarea unui proiect (actiuni complexe) in parti componente, la un nivel care sa permita corelarea...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]