Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Folosirea energiei pozitive in afaceri

de Cosmin Enescu 13 Oct. 2014 2346
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O metoda eficienta de folosire a energiei pozitive a fost dezvoltata de Dan Carlson, este acum folosita in intreaga lume si aduce rezultate excelente. Intr-o livada de portocale, in Florida copacii au fost irigati cu nutrienti si in acelasi timp a fost introdusa muzica cu ciripit de pasarelele, pe langa cele care soseau in mod natural.

Astfel, portocalele din aceasta livada nu doar ca sunt mai dulci, dar, de asemenea, contin cu 121 de procente mai multa vitamina C decat portocalele cultivate in alte locuri.

Un alt fermier din Pennsylvania a spus ca, de cand vacile lui asculta o inregistrare sonora cu cantecul pasarilor in timp ce se hranesc cu lucerna, productia de lapte a crescut cu sapte la suta.

Energia despre care vorbim este qi si este mereu la indemana ta. In cultura asiatica, insa si la noi, in ultimii ani, qi-ul este luat in considerare. Se stie ca el este nu numai esenta tuturor fiintelor si obiectelor materiale, ci un vehicul care face posibile interactiunile dintre acestea, sub forma de unde.
Atentie, Qi-ul poate avea campuri de energie pozitiva, denumita “sheng qi”, dar  si campuri de energie negativa - “sha qi”.

Sheng qi - energia pozitiva
Sheng se traduce prin “vital” sau “viata” iar sha inseamna “rau” sau “distrugator”. Uneori putem simti aceste doua tipuri de energie, iar alteori le putem ignora intru totul.
 
Pentru a beneficia de sheng qi este bine sa ne inconjuram de obiecte frumoase, placute vazului. De asemenea, daca imprejurimile locuintei respecta principii cum ar fi aranjarea celor patru animale cosmice in peisaj, este construita intr-un mediu frumos, atunci   
are parte de Feng Shui bun.

Si interiorul unei locuinte sau spatiu (fie ca este afacerea, biroul, un magazin etc.) este curat, ordonat, bine aerisitsi cu o lumina buna, atuncisi acel spatiu atrage sheng qi. Cei care locuiesc sau lucreaza in aceste spatii se simt calmi, au o atmosfera placuta, beneficiaza de mai multa energie pentru orice activitate, sunt mai bucuroşi.  

Sheng Qi-ul este perceput de fiecare dintre cele 5, chiar 6 simturi ale omului asa cum o sa vedem in continuare.

Sheng al vazului – gradini aranjate, peisaje, flori, cer senin, curcubeul, exterioare placute ale cladirilor, interioare curate, aranjatesi bine structurate, oameni fericiti, deschisi, copii, pui de animale etc. In general, sheng al vazului este tot ceea ce ne bucura vederea.

- Sheng al auzului – reprezentat de susurul apei unor paraie, ciripitul pasarelelor, clopotei de vant, ganguritul bebelusilor, anumite tipuri de muzica. Perceptiile de sunete placute sunt diferite de la o persoana la alta.

- Sheng tactil – il simtim la atingerea unor suprafete catifelate, moi si netede, cand ne afundam intr-o baie calda, cand primim un sarut, cand mangaiem un animal de casa, cu ocazia unui masaj relaxant etc.

- Sheng al mirosului – mirosuri placute mai intense sau mai discrete oferite de flori, natura (mirosul specific de dupa ploaie, de padure), de parfumuri, aromele unor mancaruri, plante aromatice etc.

- Sheng al gustului – intrupeaza tot ceea ce ne face placere legat de acest simt: apa curata si proaspata (pura, de izvor), legumele si fructele preferate, preparatele gatite in casa, un vin sau lichior bun etc.



Tags: energie pozitivaafaceriqisheng

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]