Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Greseli costisitoare pe care trebuie sa le evitati cand incepeti o afacere pe cont propriu
O afacere profitabila nu se reduce la supravietuirea pe piata economica, ci la cifre de intoarcere favorabile, la viabilitate si putere de a se mentine pe piata ca alegere de top pentru clientii sai. De aceea, afacerile demarate pe cont propriu trebuie proiectate cu obiectivitate si realism pentru a se transforma intr-un succes de durata.
Iata cele mai mari 4 greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand incepeti o afacere:Propriul meu plan de afaceri
Cultura castravetelui anti-diabet
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
1. Nu v-ati ales afacerea care vi se potriveste. Nu aveti experienta in domeniul ales, nu cunoasteti piata si competitorii cu care aveti de-a face sau nu aveti o pasiune pentru acest tip de afacere. Nu veti reusi sa va imbogatiti in acest fel si este de preferat sa gasiti un alt domeniu.
2. Estimarile incorecte privind capitalul necesar demararii si administrarii afacerii sunt surse principale de esec. De asemenea, faptul ca nu anticipati riscurile si problemele majore aferente va poate ruina in cel mai scurt timp.
Daca veti incepe o afacere cu un capital de investitii situate sub nivelul real veti avea toate sansele sa dati gres rapid. O optiune buna pentru a rezolva lipsa banilor pentru demarare este cautarea de modalitati de finantare.
La aceasta categorie includem bancile si investitorii independenti. O alternativa ar putea si restrangerea afacerii, urmand ca in timp sa o dezvoltati la capacitatea pe care ati dorit-o initial. Administrarea ei in regim part-time si in paralel cu o ocupatie care sa va aduca un venit stabil si solid este o alta decizie inteligenta pentru a va acoperi deficitul de capital.
3. Nu detineti obiective clare. Pentru aceasta greseala veti plati bani grei. Este esential sa va stabiliti scopuri bine determinate pe termen scurt si pe termen lung. Acestea trebuie sa fie realiste si trebuie sa ganditi obiectiv. In momentul in care nu va concentrati pe un anumit traseu intr-o afacere va veti afla in situatia de a cheltui bani fara o strategie corecta si fara o finalitate profitabila.
Alegerea unui model de afacere pe care doriti sa il urmati este una dintre cele mai bune metode de a va pastra pe un drum corect.
4. Va uitati prea mult in tabara competitiei. Toti expertii din domeniu va pot spune ca este necesar sa va cunoasteti concurentii, dar aveti grija sa nu cadeti in extrema periculoasa de a va inspira din strategii care nu s-ar potrivit afacerii dvs.
Modul in care firmele competitoare isi conduc activitatea si iau decizii este unul la care s-a ajuns in functie de anumite circumstante care au survenit de-a lungul timpului.
Demararea unei afaceri cere o pregatire temeinica si sprijinul consultantilor de specialitate. Nu va feriti sa cereti ajutorul atunci cand nu stiti cum sa procedati si daca va permiteti sa patrundeti pe piata cu o anumita afacere. S-ar putea sa realizati ca ati scutit multi bani si ca ii puteti folosi in alte directii de actiune.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit