Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greselile care duc afacerile la faliment!

de Matei Antonescu 23 Aug. 2012 2607
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform Mirelei Serban, managing partner R&M Audit Contabilitate, principalul motiv pentru majoritatea falimentelor inregistrate in randul firmelor tinere este cel referitor la managementul defectuos al cash-flow-ului (fluxului de numerar). Pe loc secund apare si lipsa unui plan de marketing sau exista unui nefunctional si pe locul al treilea, in topul celor mai mari greseli care duc o afacere la faliment, apare si necunoasterea elementelor de ordin legal, contabil, fiscal si de HR, noteaza Wall-Street.ro.

R&M Audit Contabilitate s-a implicat in mai multe proiecte ce vizeaza firmele tinere si astfel, s-a ajuns la anumite concluzii si statistici. Una dintre ele este si cea reprezentata de faptul ca prea putini antreprenori pun accent pe maniera in care vor valorifica o idee de afaceri si mult mai mult pe idee in sine.

De asemenea, putini antreprenori cauta sa isi valorifice ideile de afaceri pe baza unui plan de afaceri, desi acest instrument ramane unul considerat de marii antreprenori ca mana lor dreapta, unealta care le arata cel mai scurt drum catre succes.

De asemenea, conform Mirelei Serban, "si mai putini intreprinzatori stiu sa genereze o proiectie de cash-flow, astfel incat sa intrevada pe un anumit interval de timp cum vor evolua sumele pe care le vor avea de plata (la stat si la furnizori), cum si cand trebuie acoperite etc; faptul ca nu stiu- nu este o problema; daca insa nu se intereseaza la cei care stiu- atunci pot avea o problema", citeaza Wall-Street.ro.

Mai mult, primele doua lucruri pe care orice antreprenor trebuie sa le faca dupa ce se ia decizie de infiintare a unei firme sunt de a contacta un avocat si o firma de contabilitate.

"Actuala conjunctura economica nu trebuie sa opreasca pe nimeni sa porneasca o afacere: sansele de succes raman la fel de mari, daca planificarea de business merge pe scenariul realist-pesimist privind mediul economic si se actioneaza in consecinta “, a mai notat Mirela Serban pentru Wall-Street.



Tags: greseli afaceriafaceri tinerefirme tinerecash flowplan de marketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]