Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Handmade-ul ca afacere. Produse realizate de tine

de Idei de afaceri 08 Mar. 2024 1049
Handmade-ul ca afacere. Produse realizate de tine
3.15 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conceptul „handmade” poate fi definit ca fiind arta de a crea obiecte pe care un om talentat si inspirat le realizeaza cu mainile sale. Un artizan sau un designer isi concepe creatiile prin talentul si pasiunea sa pentru frumos, urmarind ca noi ceilalti sa le apreciem, sa ne bucuram de ele si sa le folosim.

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Obtinerea unui obiect handmade necesita, in primul rand, munca de creatie pentru plasmuirea unei idei originale. La aceasta se adauga stradania de a gasi si alege materialele potrivite, urmate de realizarea propriu-zisa si toate acestea cer timp, energie, imaginatie si pasiune.

Apoi, o idee sau un concept deosebit nu sunt suficiente pentru a convinge un potential cumparator. Trebuie sa apasati pedala de marketing si sa ramaneti cu piciorul pe ea atat timp cat vreti sa vindeti ceea ce produceti.
 

Cum incepe adevarata afacere?

 
Deseori, o afacere cu produse handmade incepe prin a crea accesorii pentru propriile tinute. Acestea sunt admirate de vecine, de colegele de la munca sau de facultate, care incep sa va roage sa le faceti si lor niste cercei sau margele. Daca feedback-ul este pozitiv, nu aveti decat sa creati mai multe modele pe care sa le prezentati pe un blog.

Crearea unui blog nu va costa nimic, doar solicita timp pentru publicarea produselor si pentru dialogul cu cititorii. Abia atunci cand reusiti sa aveti destui cititori care va viziteaza blogul si o parte dintre acestia devin clienti multumiti care, in plus, mai si recomanda produsele dumneavoastra, incepe adevarata afacere.
 
Ca sa puteti desfasura activitati economice, puteti functiona in oricare din formele prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008: persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau intreprindere familiala.

Actul normativ aplicabil in domeniu reglementeaza accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in Registrul Comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic.
 
Codurile CAEN de care puteti avea nevoie sunt:
 
3213 – Fabricarea imitatiilor de bijuterii si articolelor similare
 
3299 – Fabricarea altor produse manufacturiere
 
4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
 
4799 – Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor.
 

Cat puteti castiga dintr-o afacere handmade?

 
Veniturile depind foarte mult de implicarea dumneavoastra in afacere. Daca este doar o activitate colaterala, veniturile vor fi in aceeasi masura. Dar daca va implicati suficient si faceti totul din pasiune, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Oricum, cel mai important aspect este sa lucrati in ritmul propriu, asa cum simtiti si aveti inspiratie. Altfel, lucrul se transforma intr-o activitate mecanica, ce impiedica creativitatea si unicitatea.
 
Un produs handmade lucrat cu placere se vede, se simte si atrage ca un magnet.

O primavara frumoasa incepe cu reduceri generoase. Profita de preturile mici si de transportul gratuit in luna martie...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Castigurile vor veni inevitabil daca inglobati energie in lucrul respectiv si aveti incredere in ceea ce creati. La inceput va fi cu siguranta greu, dar nu trebuie sa renuntati pentru ca, de fapt, beneficiul financiar este doar o parte a castigului adus de aceasta activitate.
 
Puteti porni pe acest drum cu o suma foarte mica, care sa implice doar materia prima, cateva ustensile si materialele informative. Toate acestea ar putea costa doar 150-200 de lei. Venitul obtinut il puteti reinvesti pentru a castiga experienta si notorietate.
 
Cautati sa participati la targurile de profil unde taxa de participare poate porni de la 140 de lei (fara mobilier), doar cu un panou si pana la 500 de lei daca optati pentru un stand. Taxa variaza si in functie de durata targului, precum si de amplasarea acestuia (parc, piata, mall etc.).


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri handmadehandmadeproduse handmade

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.15 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Cum sa-ti transformi talentul intr-o afacere cu accesorii handmade

de Cristina Cauea
12 Nov 2014
Gentile colorate sau bijuteriile elegante constituie accesoriul potrivit pentru orice tinuta cat si un cadou care dovedeste bun-gust si imaginatie....

De cati bani ai nevoie pentru a incepe o afacere cu sapunuri handmade?

de Ana Radulescu
13 Mar 2014
Sapunuri cu uleiuri esentiale, sapunuri exfoliante, sapunuri hidratante... exista numeroase variante de sapun si fiecare dintre ele are nenumarati...

O afacere part-time, la indemana oricui - Realizarea de lumanari decorative, handmade!

de Adela Simonescu
05 Iul 2013
Micile afaceri ne pot scoate din criza economica in care ne aflam si in care pare ca ne tot adancim din ce in ce mai mult. Ne bazam pe micile afaceri...

Afaceri profitabile pentru cei pasionati de arta handmade!

de Adela Simonescu
01 Mai 2012
Afaceri profitabile pe timp de criza sunt numeroase. Exista multi antreprenori care au constientizat faptul ca este nevoie de pozitionare in anumite...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]