Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata cum iti dai seama daca esti gata sa pornesti o afacere

de Adela Simonescu 27 Dec. 2012 3125
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere se porneste destul de usor daca avem destui bani si ajutoare langa noi. Cu toate acestea, finalul nu este intotdeauna la fel de glorios ca inceputul. Asa ca trebuie sa ne asiguram ca nu dam start-ul unei afaceri degeaba, in van. Trebuie sa ne asiguram ca investitiile noastre sunt unele fondate si care se pot amortiza si transforma in surse care genereaza ... profit, desigur!

Pentru cei care vor sa stie daca sunt gata sa porneasca o afacere, iata si cateva reguli de aur, reguli de care sa tinem cont si care ne ofera un raspuns clar:

1. Un prim aspect care ne spune daca suntem sau nu gata sa pornim o afacere este lista de abilitati, competente, specializari si experiente profesionale.
In mod eronat, multi potentiali antreprenori considera ca banii reprezinta cel mai important aspect care sa ne spuna daca sa intram sau nu in afaceri. Noi va spunem ca banii se pierd extrem de usor atunci cand nu stim cum sa ii "lucram", cum sa ii investim, cum sa ii cheltuim.

2. Al doilea aspect de care tinem cont si care ne arata cat de pregatiti suntem sa dam start-ul unei afaceri este personalitatea noastra. Avem nevoie de calm si rabdare, de auto-disciplina si putere de concentrare si prioritizare. Trebuie sa fim persoane gata sa recunoastem meritele celor din jurul nostru, persoane gata sa ceara ajutor atunci cand au nevoie.

3. Poti sa conturezi o viziune clara asupra viitorului afacerilor tale? Este esential sa poti privi lucrurile dintr-o perspectiva clara si cat mai ampla. Este vital sa poti sa detii o viziune sustinuta de obiective pe termen lung si acestea sa fie sustinute, la randul lor, de obiective pe termen scurt.

4. Esti in stare sa iti organizezi sarcinile si obiectivele pe care ai de gand sa le indeplinesti? Puterea de organizare si planificare reprezinta un 'must' pentru orice potential antreprenor. Esti gata sa pornesti o afacere atunci cand stii ca te poti organiza cu usurinta si ca iti poti planifica sarcinile si responsabilitatile in mod strategic si cu eficienta maxima.

5. Ai principii clare in functie de care iti vei conduce afacerea? Etica, deontologie, principii si reguli de aur care sa iti spuna cum sa actionezi ... iata cateva puncte esentiale de care sa tii cont pentru ca start-ul afacerii tale sa devina realitate.


Mult succes si afaceri cat mai profitabile!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriafaceri profitabilestart afaceristart afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]