Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere cu aroma de cafea

de Julian Manescu 18 Ian. 2018 13159
4.41 din 52 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cui nu-i place oare cafeaua? Cine nu se trezeste cu gandul ca o ceasca de cafea ii va binedispune dimineata si il va pregati spiritual pentru o noua zi de munca?! In Romania, conform datelor furnizate de ARC (Asociatia Romana a Cafelei), se consuma anual 2,3 kilograme de cafea pe cap de locuitor, de trei ori mai putin decat in Austria si Germania si este preferata preponderent cafeaua prajita, urmata apoi de diverse specialitati.

O afacere in domeniul cafelei poate fi o sursa importanta de venit, insa, inainte de a te aventura, acorda-ti timp sa studiezi aceasta industrie si sa observi care este trendul care ti se potriveste.

Ce trebuie sa bifezi

Pune la punct un plan detaliat de business care sa includa principalele tale obiective, ideile de marketing si nevoile financiare. Stabileste exact ce tip de afacere cu cafea vrei sa faci si gandeste-te ce nume te reprezinta.

Urmeaza apoi partea birocratica. Oricat de mult ti-ar displacea sa te ocupi de hartii, trebuie sa faci si acest lucru - de la infiintarea firmei, la inregistrarea domeniului web.

Obtine finantarea de care ai nevoie. Daca te gandesti la o franciza sau daca faci un proiect pentru a obtine finantare europeana, ori poate un credit pentru dezvoltarea afacerii, apeleaza la prieteni, rude sau cunostinte care crezi ca te pot ajuta sa-ti atingi scopul.
 
Demonstreaza-le tuturor ca ai cunostinte in acest domeniu si ca te vei diferentia de cei déjà existenti pe piata de profil.

Daca intentionezi sa-ti deschizi si un magazin cu produse, ai nevoie si de un spatiu adecvat. Sa aiba vad bun, spatiu de servire, de preparare si de depozitare.

Alege furnizorul de cafea potrivit care sa raspunda nevoilor si dorintelor tale. Din Indonezia m-am intors cu o super idee de afacere pe care inca nu am exploatat-o, insa, cu siguranta ii va veni si ei randul la momentul potrivit – import de cafea Kopi Luwak, cea mai rara cafea din lume.

Promoveaza afacerea cu ajutorul internetului, a pliantelor, brosurilor, cupoanelor de reducere. Ofera-le studentilor mostre gratuite, mergi in zonele de birouri si stai de vorba cu oamenii. Explicandu-le cat de buna este cafeaua pe care tu o vinzi si ce beneficii pot avea, ii vei cuceri si ii vei convinge sa-ti devina clienti.

Vei avea nevoie de:

•    O investitie initiala (cash sau credit) – daca pornesti la drum singur, de acasa, investitia va fi mica. Daca, insa, alegi sa inchiriezi un spatiu vei avea nevoie de minim 6.000 euro.

•    Mijloc de transport – daca vei vinde produse, te poti descurca cu masina personala; daca vrei ceva de amploare, ai nevoie de o dubita.

•    Marfa (produse sau echipamente) – decide ce vei face mai exact - vanzare de produse, echipamente sau iti vei deschide cafenea ori coffee shop.

Si cel mai important – nu te plafona! Daca iti deschizi magazin cu produse, pe langa cafea te poti gandi in timp sa vinzi si cornuri proaspete, sandvisuri, servicii de cafea si echipamente specifice.

Sper ca pistele pe care ti le-am oferit sa-ti foloseasca si sa descoperi ideea de afacere care te avantajeaza.

Coffee 2 Go este un business lansat in anul 2013 de trei asociati, care s-a dezvoltat spectaculos pana in prezent. Afacerea a pornit de la un coffee spot si a ajuns la 14 in prezent, iar anul viitor se estimeaza ca vor fi aproximativ 30 in Bucuresti si in tara. Pe langa coffee spot-uri proprii deja se francizeaza afacerea si in afara Bucurestiului, avand in prezent kiosk-uri in regim de franciza in Piatra Neamt, Brasov si Pitesti iar planul este de extindere si in alte orase mari.

Cum a pornit aceasta idee indrazneata si ce planuri de viitor are Coffee 2 Go pentru clientii sai ne-a povestit Vlad Timaru, unul dintre cei trei actionari si fondatorul afacerii, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Idei de Afaceri.


Tags: cafeaafacerea cu cafeafinantarefranciza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.41 din 5 - 52 voturi.

Articole conexe

Fonduri de finantare pentru afacerile din 2019

de Camelia Diaconu
17 Ian 2019
Pentru multi dintre noi, ideea de a deschide o afacere ne sperie doar din cauza fondurilor insuficiente. Sumele mari de bani de care ai nevoie la...

S-au lansat 5 linii de finantare pentru afaceri in piscicultura si acvacultura

de Alina Constantinescu
09 Aug 2016
Directia Generala de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM) anunta lansarea sesiunii pentru depunerea cererilor de finantare...

Cum identificati cea mai buna cafea?

de Silviu-marian Banila
01 Iul 2016
Daca aveti o cafenea, o terasa sau un restaurant unde se consuma cafea ar fi bine sa cunoasteti mai multe despre aceasta. Cei cinci termeni de...

Nu supraestimati cheltuielile afacerii! Cum sa estimati corect pentru a obtine finantare

de Dragos Craciun
27 Mai 2016
Chiar daca va doriti mai multi bani de la finantator, nu incercati sa supraestimati costurile. Acest lucru este usor de depistat iar evaluatorii pot...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]