Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ideea din care rasare afacerea
La baza crearii oricarei intreprinderi exista o idee, cheia de bolta a reusitei proiectului. Aceasta idee poate fi cea a antreprenorului insusi ori poate fi un concept pus la punct de alte persoane, pe care el il va dezvolta gratie unor acorduri juridice, precum contractul de franciza.
Concretizarea acestei idei prin crearea unei intreprinderi este apoi strans legata de motivarea creatorului, care trebuie sa fie pregatit sa se implice pe deplin. Intr-adevar, parcursul sau va fi presarat cu tot felul de obstacole pe care el va trebui sa le depaseasca. Este foarte important, deci, ca alegerea activitatii si a modalitatilor sale de exploatare sa fie intru totul adecvate cu proiectul personal al viitorului patron de intreprindere.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura de sofran
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Definirea si analiza critica a ideii
Ideea poate avea numeroase origini: ea se poate naste din experienta profesionala a creatorului, dintr-un know-how, dintr-o formatie initiala care i-a permis sa dobandeasca anumite competente indispensabile sau din simple circumstante care i-au oferit oportunitatea de a se lansa.
In toate cazurile, creatorul trebuie sa dea dovada de spirit critic si sa caute cu toata obiectivitatea disponibila punctele forte si, mai ales, punctele slabe ale proiectului sau. Tot timpul, el trebuie sa ramana vigilent pentru a nu se lasa subjugat de ideea sa, astfel incat sa nu observe ori sa subestimeze piedicile care pot aparea pe parcursul punerii in practica a ideii. Pentru aceasta, schimbul de idei cu oameni care au experienta in domeniu, ascultarea criticilor si a sfaturilor din partea acestora sunt indispensabile. Acesti "sfatuitori" pot fi, de exemplu, persoane care au trecut prin experienta creatiei unei intreprinderi, precum si profesionisti din domeniul consultantei sau membri ai unor retele de antreprenori care-i ajuta pe tinerii creatori sa-si construiasca proiectele.
Apoi, o data ideea definitiv conturata, ideal este sa o asterneti in detaliu pe hartie, sa elaborati un adevarat itinerariu, pentru a schita toate etapele care trebuie parcurse si pentru a pune bine in evidenta obiectivele corespunzatoare fiecarei etape. "Nu exista vant prielnic pentru marinarul care nu stie unde sa mearga", dupa cum spunea Seneca, in urma cu cateva secole.
Articole conexe
Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business
de Bianca TilaProiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile
de Florin AmarieiLectia de antreprenoriat: care este diferenta dintre administratorul unei afaceri si Directorul General
de Idei de afaceriCreative START, proiect pentru incurajarea antreprenoriatului in Romania
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit