Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri care pot fi pornite pe timp de criza

de Florin Amariei 01 Apr. 2021 7731
4.33 din 52 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista idei de afaceri care o duc neasteptat de bine pe timp de criza. De aceea, ne-am gandit sa iti oferim cateva sugestii cu privire la astfel de initiative care pot lua nastere chiar si acum.

Chiar daca pandemia Covid-19 ne-a luat pe multi prin surprindere, exista printre noi oameni care asteapta fix momente de genul acesta. Piata se schimba, obiceiurile oamenilor se modifica, cerintele se actualizeaza si apar zeci de noi oportunitati care nu pot fi exploatate de cei care deja au o afacere pentru ca incearca sa o mentina pe aceasta pe linia de supravietuire.
 
Acum intervii tu! Omul care a asteptat momentul ideal pentru a intra in arena antreprenoriala. Iata, asadar, idei de afaceri care pot fi pornite pe timp de criza.
 
1. Contabilitate
Ar fi crezut cineva ca fix de oameni pasionati de cifre avem nevoie in astfel de situatii temporare extreme? Ei bine, da. Serviciile de contabilitate sunt extrem de importante pe timp de criza, mai ales cand vorbim de facilitati fiscale, anulari sau suspendari de contracte, oferte de produse, incasari de facturi reduse si modificari de preturi.
 
O echipa de trei oameni poate tine contabilitatea a minimum 5-6 firme, asadar intr-o perioada sensibila pentru economie puteti crea o afacere care sa isi gaseasca rapid clienti. 
 
Va trebui, insa, sa analizati putin competitia din domeniu. Cine, ce si cat ofera? Care sunt preturile si serviciile pe care le puteti combate? Cat din activitate se poate desfasura online si cat de rapid puteti raspunde provocarilor clientilor?
 
Cu toate astea, o firma de contabilitate poate fi una dintre cele mai bune initiative antreprenoriale pe timp de criza.
 
2. Lux accesibil
Stim. A mai incercat sa fie introdus in piata din Romania sub diverse forme si rareori a avut un succes real. In situatia de fata, insa, e important sa intelegem ca trecem printr-o criza care este (cat de cat) administrata de stat si sustinuta prin diverse masuri de infuzare de bani in economie. La aceste eforturi contribuie si UE, asadar bani sunt. E important cum vor fi folositi si cat de receptive vor fi afacerile deja existente cu privire la modul in care vor trebui sa isi schimbe activitatea pentru a trece cu brio de aceste momente dificile.
 
Pentru un antreprenor nou si cu suficienta lichiditate disponibila, luxul accesibil este o afacere care poate fi pornita cu usurinta pe timp de criza.
 
Ciocolata, spre exemplu! Oamenii care au fost obisnuiti cu lucruri premium vor cauta aceleasi lucruri in continuare, insa vor fi putini mai conservatori cu cheltuielile lor. Creaza oferte noi, ofera reduceri si adu-le produse putin mai ieftine, dar care ofera experiente noi. Starneste-le interesul cu campanii online interesante care sa le transmita faptul ca isi permit in continuare tot ce e mai bun, insa vor cheltui mai putin.
 
Trasportul, un alt exemplu! Daca ai o firma cu care transporti diversi clienti in baza unui program, include toate noutatile necesare cu privire la dezinfectie si protejare. Pe langa asta, adauga o reducere pentru o rezervare pentru 3 luni sau un anumit numar de curse predefinit. 
 
Sunt sute de variante disponibile, insa acum cea mai buna la acest capitol ramane mancarea. Toata lumea isi doreste o masa buna, gustoasa si livrata rapid. Daca vrei sa pornesti o afacere pe timp de criza, un restaurant care face doar livrari este o idee excelenta. Trebuie doar sa ai retetele potrivite si promovare suficienta pentru a castiga clientii rapid.
 
3. Serviciu de creare CV-uri
Este, cel mai probabil, ideea de afacere cea mai usor de lansat. Daca ai avut pana acum interviuri multe sau poate chiar ai lucrat in domeniul HR, ai suficiente cunostinte pentru a-i ajuta pe cei care vor sa treaca la urmatorul nivel in cariera lor sau isi doresc sa intre chiar acum pe piata fortei de munca.
 
CV-ul este prima impresie pe care un potential angajat o face angajatorului, asadar e esential ca acest document sa arate bine. 

idei de afaceri timp de criza
 
Pentru a lansa aceasta afacere pe timp de criza ai nevoie de:
  • un site;
  • o pagina de Facebook;
  • cont pe LinkedIn;
  • strategie de marketing (poti vedea AICI ce si cum e de facut);
  • marturii de la clienti;
  • postari creative care sa genereze suficient engagement.
 
4. Asistent virtual
Acest job nu a existat. Acum, insa, este din ce in ce mai cautat. E suficient sa iti pui un PFA la punct si poti oferi asistenta atat firmelor, cat si directorilor de mari companii. Cum intretinerea unui angajat administrativ full-time poate fi costisitoarea, varianta externalizarii devine din ce in mai atractiva.
 
Este o idee de afacere excelenta care poate fi pornita pe timp de criza pentru ca te ajuta pe tine sa faci bani, iar antreprenorilor deja prezenti pe piata le scade din costurile cu personalul.
 
5. Food truck
Odata ce trece epidemia, oamenii se vor intoarce la munca. Ritmul cotidian va continua. Daca ai niste bani pusi deoparte, o investitie intr-o duba este ideala pentru a te pregati pentru momentul relaxarii interdictiilor din prezent.
 
Poti alege sa oferi produse de la 1 leu pana la 10 lei si bauturi racoritoare. Avantajul unui food truck este ca poti ramane mobil si poti alege saptamana de saptamana locatii noi. Acolo unde iti merge mai bine, poti crea chiar si oferte tentante pentru a pastra clientii alaturi de tine.
 
Orice afacere ai alege sa pornesti pe timp de criza, noi iti dorim succes.
 
Nu uita de planul de afaceri!
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceri pe timp de crizaafaceri in crizaafaceri noiidei de afaceri criza romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 52 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri noi: Bucky Box, software-ul care ajuta micii fiermieri!

de Adela Simonescu
08 Aug 2012
Descoperim tot felul de aplicatii si software-uri destinate multor profesionisti si specialisti. Avem software-uri care ajuta medicii sa tina...

Idei de afaceri noi: Pantalonii anti-hoti!

de Ilinca Dobrescu
17 Iul 2012
P^Cubed Travel Pants sunt noii pantaloni ganditi si realizati de Clothing Arts din New York. Pantalonii au fost proiectati in mod special pentru cei...

Idei de afaceri noi: Discover & Deliver, sistemul care iti aduce la usa produsele la care visezi!

de Adela Simonescu
12 Iul 2012
Discover & Deliver reprezinta o afacere extrem de profitabila si interesant gandita. Isabel Rutland este antreprenoarea care a pus bazele acestei...

Idei de afaceri noi, afaceri profitabile pentru iubitorii de ferme!

de Ilinca Dobrescu
20 Ian 2012
Ideile de afaceri cu ferme ne atrag interesul intr-o mare masura. Ne si imaginam pe o veranda, respirand aerul curat de la ferma, crescand rate sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]