Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ilan Laufer ii sfatuieste pe tineri sa isi deschida propria afacere

de Alina Constantinescu 23 Aug. 2017 3725
3.57 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intreprinderile mici si mijlocii sunt principalul factor de dezvoltare economica si creare de locuri de munca. Politica Guvernului Romaniei in ceea ce priveste mediul de afaceri este centrata pe sustinerea intreprinzatorilor privati si pe stimularea liberei initiative. Asadar, se urmareste consolidarea unui mediu de afaceri stabil si predictibil, consolidarea liberei competitii si cresterea transparentei mediului de afaceri.

IMM-urile au o contributie majora la cresterea economica si la ocuparea fortei de munca.

Intr-un interviu acordat Agerpres, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat ii sfatuieste pe tinerii din Romania sa aiba curaj sa se lanseze in lumea antreprenoriatului. Asadar, daca aveti o idee buna de afaceri, sunteti ambitios si doriti sa fiti propriul sef, visul dvs. poate deveni realitate. Cea mai buna modalitate de a va asigura un viitor financiar este sa munciti pentru dvs., sa aveti propria afacere.

Stim, nu este usor sa incepeti o afacere, insa cu multa determinare si putere de munca si cu ajutorul fondurilor europene, puteti avea afacerea pe care o doriti. Veti avea nevoie de motivatie, de un plan de afaceri bine pus la punct, de conexiunile potrivite, de prieteni si rude care sa va sustina.

Singura metoda de a trece peste temeri este sa le infruntati. Teama este doar un blocaj mental, iar vestea buna este ca poate fi depasit. Dureaza mult pana faceti primul pas. Insa poate primul pas este si cel mai important.

O idee buna este sa incepeti afacerea in paralel cu locul de munca, astfel incat sa puteti testa ideea, sa primiti feedback si sa generati venituri inainte de a renunta la job.

Ilan Laufer povesteste ca a deschis o firma in timp ce lucra la o multinationala si, dupa mai multe luni in care a testat afacerea, s-a dedicat cu totul propriului business. Ministrul mai spune ca multinationalele pot deveni un fel de scoala de unde tinerii pot "fura" cunostinte pe care sa le aplice apoi in afacerile lor.

"O prioritate pentru mine ca ministru este sa pun bazele unui ecosistem antreprenorial in Romania. Asta inseamna implicarea universitatilor, a incubatoarelor de afaceri, cu o legislatie coerenta pentru a putea avea in Romania surse de finantare alternativa, cum ar fi crowd funding, angel investors, venture capital, fintech si asa mai departe.", spune Ilan Laufer.

Programele care ofera sprijin pentru IMM-uri sunt Start-Up Nation, cel de Internationalizare, de Microindustrializare si Comert si Servicii, care insumeaza fonduri de la buget si fonduri europene de doua miliarde de lei pentru anul 2017. La aceste programe se adauga si cel care se ocupa direct cu educatia antreprenoriala - EMPETREC.

"Prin urmare, pentru programele pentru servicii-comert si microindustrializare, care sunt programe care sustin companiile existente, am scazut durata obligatorie de activitate de la doi ani la un an pentru a se putea inscrie. Asa ca avem, in clipa asta, Start-Up Nation, care se adreseaza companiilor care au pana intr-un an vechime, dupa care avem programul de internationalizare care se adreseaza tuturor companiilor, indiferent de vechime, si avem doua programe specializate pentru intarirea capacitatilor si extinderea businessului companiilor existente: programul de servicii si comert, care are un grant maxim de 250.000 de lei, cu o contributie minima proprie de 10%, in comparatie cu Start-Up Nation, unde nu exista o contributie proprie. La microindustrializare, grantul este de 450.000 de lei pentru fabrici si fabricute care doresc sa-si extinda activitatea." , a explicat Ilan Laufer pentru Agerpres.



Tags: oportunitati de afaceristart in afacerifonduri europenestart-up nationplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.57 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Ministrul Finantelor anunta continuarea Start-Up Nation, desi a taiat bani de la MMACA

de Florin Amariei
06 Aug 2019
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca Start-Up Nation va continua, in ciuda taierilor de fonduri de la Ministerul pentru Mediul...

Realizarea unui plan de afaceri eficient - solutia succesului in business

de Florin Amariei
12 Mai 2021
De la esec, pe culmile succesului! Planul de afaceri face diferenta! Te sperie doar gandul de a pune pe hartie cate ceva despre afacerea ta? Nu te...

Start-Up Nation: Guvernul nu are bani pentru proiectele declarate castigatoare

de Alina Constantinescu
05 Sep 2017
Cu prilejul unei conferinte de presa, Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR), a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]