Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepe o afacere profitabila cu afine

de Alexandra Popescu 12 Iul. 2014 4548
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fructele de padure sunt folosite in multe preparate, sosuri sau prajituri si, pe langa toate acestea, contin o substanta ce poate vindeca cancerul. Fermele care se ocupa cu productia fructelor de padure sunt numeroase in Romania. Chiar daca profitul este obtinut in mare parte din export, succesul nu intarzie sa apara.

 
O plantatie care aduce venituri frumoase este cea de afine. Infiintarea unei ferme de afine se poate face cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Un fermier din Dambovita, primul din judetul sau care a infiintat o astfel de ferma, a obtinut aceste fonduri prin Masura 112 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Fermierul a asteptat opt luni aprobarea proiectului, iar dupa un an a semnat contractul de aprobare. 
 
Plantatia nu necesita un teren mare de cultivare, cinci hectare fiind suficiente pentru a obtine venituri destul de bune. De exemplu, fermierul dambovitean are o plantatie de afine care se intinde pe aproximativ 7,5 hectare la aproximativ trei ani de la infiintare.
Chiar daca aceasta cultura beneficiaza de ajutor din partea Uniunii Europene, cheltuielile pot fi destul de mari, deoarece este nevoie de un intreg sistem pentru ca plantatia sa fie una roditoare. Acelasi fermier dambovitean a cheltuit, in total, 3,5 milioane de lei, in suma fiind inclus si sistemul de irigatii, dar si celelalte facilitati necesare. 
 
Pana se ajunge la plantat, dureaza ceva timp, intrucat este nevoie de achizitionarea unui teren, in cazul in care acesta nu exista deja, trebuie ales soiul de afine care trebuie plantat, iar sistemele care asigura buna functionare au nevoie de timp pentru a fi implementate pe acest teren. Productia poate ajunge si pana la 10 tone de afine la hectar. Damboviteanul a ales un soi mai special, care se coace in lunile august-septembrie. Plantatia are nevoie de aproximativ trei ani pentru a intra pe rod, iar culegerea recoltei se poate face cu ajutorul zilierilor, pentru a castiga timp.
 
Agricultorii prefera exportul afinelor pentru piata internationala, in special cea din vest, care prezinta o cerere mult mai mare. Germania si Olanda sunt unele dintre tarile care au nevoie de afine. In Romania, cererea nu este atat de mare, insa poti gasi modalitati prin care sa vinzi si aici. Marile bucatarii sau marii comercianti pot fi unii dintre potentialii cumparatori.
Profituleste garantat, avand in vedere cantitatea productiei, iar investitia este recuperata destul de rapid.
 
Afinele sunt cautate in special de catre oamenii care sunt preocupati de un stil de viata sanatos. Tot mai multi producatori le includ in produsele lor, iar cererea nu se lasa deloc asteptata. 
 


Tags: afaceriidei de afaceriafaceri agricoleafineafaceri afineafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]