Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Informatii elementare pentru un start-up bun de afacere
O afacere trebuie gandita ca un tot unitar si de multe ori acest lucru nu se intampla in cazul multor antreprenori. Multi comit marea greseala de a-si „construi” afacerea prin lipituri si peticeli, cu cate o idee in parte, idee care de multe ori nu are nimic de-a face cu restul planului de afaceri. Multi cred ca afacerile care sunt pornite si cladite treptat pot fi extrem de profitabile si fara specialisti alaturi, insa gresesc major si greselile se reflecta chiar in bunul mers al afacerii lor.
Problema de astazi este ca antreprenorii nu tin cont de planul de afaceri sau tin cont de unul gresit, eronat, construit in mod defectuos. Ideea de baza este ca orice afacere are nevoie de un plan de afaceri pus la punct cu ajutorul celor mai avizati specialisti si apoi o afacere are nevoie de o harta navigationala.Cultura castravetelui anti-diabet
Cresterea prepelitelor japoneze
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Harta navigationala va ajuta sa va pozitionati in punctul in care va aflati si sa vedeti ce aveti in fata si in spate, spre ce va indreptati si ce pericole pandesc la tot pasul, care va fi viteza de mers prin anumite locatii de pe harta (curba mare la stanga/ „criza economica inca o perioada x”), ce zone nu sunt cele mai avantajoase sa le parcurgeti si care este cel mai scurt drum pana la destinatia dorita.
Iata si cateva informatii elementare pentru antreprenorii la inceput de drum:
1. Asigurati-va ca detineti capitalul suficient si inca putin pe deasupra pentru orice eventualitate. S-ar putea sa ramaneti fara bani chiar cand va trebuie cel mai mult si sa pierdeti sanse importante pentru afacerea dvs.
2. Nu dati bani pe ce nu va trebuie la inceput de drum. Uitati de mobila de zeci de milioane si achizitionati marfa second-hand oricand se iveste ocazia si oricand se potriveste cu profilul afacerii dvs. Un client nu va observa intotdeauna ca anumite lucruri sunt de mana a doua, insa va observa ca detineti servicii de calitate.
3. Primiti sfaturi de la persoane avizate. Nu mai stati sa ascultati pe toti „expertii” pe care ii intalniti in fiecare zi si alegeti-va cativa specialisti cu renume, de calitatea carora sa fiti sigur si urmati o linie exacta in afaceri. Expertii cu care lucrati trebuie sa fie siguri ca afacerea dvs detine o uniformitate perfecta, ca toate elementele sale se leaga perfect, ca acestea se afla in armonie absoluta.
4. Angajati oameni buni, seriosi si de incredere.
5. Dati atentie clientilor si tratati-i cum vedeti in filme! Suna ciudat, dar este adevarat din pacate. In Romania inca nu se pune accent deosebit pe customer service, desi resurse exista, „cerere” pe piata exista.
6. Lucrati in deplina legalitate!
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaCum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi
de Bianca TilaAfacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaRentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit