Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inovatia: Companiile mici o creeaza, companiile mari o cumpara

de Alexandra Popescu 05 Iul. 2014 2276
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marile companii se confrunta de-a lungul timpului cu diverse probleme, poate mai mari decat problemele intampinate de companiile mici. In lumea afacerilor, in prezent, exista o tema recurenta.

 
Marile companii se impotmolesc, la un moment dat, in privinta proceselor, fiind ingrijorate de increderea investitorilor si a sistemului de management, ceea ce face ca ideile lor inovatoare sa se lase asteptate. Asa ca se intampla altceva, inghit companii mai mici.
 
Un exemplu in acest sens este gigantul motor de cautare Google. Una din persoanele care a devenit seful operatiunilor Google Fiber a spus, la un moment dat, pentru site-ul entrepreneur.com, ca se simte ca si cum ar lucra in cel mai mare start-up din lume. Dar Google este o companie cu o valoare mai mare de 250 miliarde de dolari, deci nu este sub nicio forma un start-up. Si nu actioneaza ca unul. De fapt, se comporta ca o companie-gigant care inghite companiile mai mici pentru a obtine inovatiile lor.
 
Asa ca, pentru antreprenorii care gandesc despre afacerea lor ca ea trebuie sa isi urmeze cursul si se asaza comod in scaunul de la birou, linistiti, am cateva motive pentru care ar trebui sa se gandeasca constant la inovatie si sa o ia in considerare tot timpul.
 
Este necesara pentru supravietuire
Intreprinderile mici si start-up-urile sunt motivele de reproducere pentru inovare. Nestingherite de aceleasi funii care tin jos marile companii, acestea sunt capabile sa inoveze in modurile in care cele mari nu pot. De fapt, inovatia este o necesitate pentru afacerile mici. Ele nu au mijloace financiare pentru a realiza multe dintre obiectivele lor, asa ca, pentru a supravietui, trebuie sa gaseasca mijloace creative.
 
Are semnul dolarului peste tot
Proprietarii afacerilor mici si antreprenorii de serie care inteleg ca relatia dintre afacerile mari si inovatie este capabila sa o exploateze pentru a atinge un anumit succes financiar. Intelegerea punctelor slabe ale intreprinderilor mari, crearea unei solutii de inovare si mai apoi dezvoltarea solutiei intr-un produs scalabil atrage, fara indoiala, atentia companiilor mari. Acest lucru poate duce la preluari de companii, contracte de leasing, contracte de licenta sau parteneriate care ofera castiguri financiare pentru afacerile mici.
 
Ar putea duce la achizitii
Daca ar fi sa ne concentram exclusiv pe cele mai recente achizitii Google, vom gasi o serie de companii mai mici care au fost achizitionate pentru produsele lor inovatoare. 
 
Acestea sunt:
- Nest: Home automation
- Spider.io: Click fraud
- RedwoodRobotics: arme robotizate
- Meebo: mesaje instant
 
Marile corporatii sunt tot timpul la vanatoare de start-up-uri mici, care pot umple un gol. Putem spune ca aceste intreprinderi, care sunt inghitite de catre gigantii lumii sau de catre companiile mari, sunt ca o inima care bate constant pentru ele. Asa ca, trebuie sa tii minte ca inovatia este punctul forte al unei companii, deci acorda-i atentie ca antreprenor.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afacericompanii micicompanii mariinovatiistart-upgoogle

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]