Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intamplari in afaceri, dar pe care nu ti le spune nimeni

de Camelia Diaconu 24 Ian. 2019 3204
4.36 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca am parcurge o serie de cursuri de dezvoltare personala si am avea o educatie antreprenoriala bine pusa la punct, tot vom intampina in afaceri experiente necunoscute. Diferenta intre teorie si practica poate fi una colosala, asa ca exista cateva adevaruri pe care nimeni nu ti le spune in carti.

Chiar daca o serie de citate motivationale au scopul de a ne ajuta sa ne pastram motivatia in afaceri, exista lucruri si experiente de care nimeni nu iti povesteste nimic, dar care se intampla!
 
 Intr-o afacere exista mult stres. Daca in momentul in care esti angajat ti se par frustrante anumite situatii pentru care nu esti direct raspunzator, ei bine cand ai propria afacere totul se rezuma la tine. Esti singurul in masura sa ia decizii si sa actioneze dupa cum crezi de cuviinta. Spunem ca exista stres deoarece trebuie sa muncesti mai mult decat ai fi muncit la un job in care erai simplu angajat, trebuie sa iti calculezi fiecare miscare, sa fii in permanenta atent la stocuri, furnizori, taxe, angajati, salarii, strategii si dezvoltare. 
 
Vor exista intotdeauna greseli. Sa nu crezi ca daca iti deschizi propria afacere, totul va fi numai lapte si miere. Chiar daca planul tau de afaceri este unul cat se poate de bine pus la punct pe hartie, in realitate vor exista intotdeauna divergente care sa iti vor da calculele peste cap. Ce este cu adevarat important de stiut este faptul ca orice greseala pe care o faci, te va costa bani, dar si timp si energie. In momentul in care deschizi o afacere pe cont propriu nu te astepta ca va fi cineva dispus mereu sa te ajute. 
 
Te urmareste statul in permanenta. Institutii ale statului precum primarie, mediu, ANAF sau ISU sunt de acum pe urmele tale. Esti nevoit sa dai o serie de declaratii, sa faci o serie de copii si printuri pe care ulterior sa mergi sa le depui catre sediile pline de agitatie. 
 
Veniturile firmei nu inseamna banii tai de buzunar. In primele luni ale afacerii, banii pe care ii primesti in firma nu iti intra direct in buzunar drept profit. Chiar daca activitatea firmei este una complexa, banii pe care ii produci nu pot fi cheltuiti in prima faza. Sa iti scoti banii din firma nu este atat de usor. Firma ta factureaza pentru aceste venituri, motiv pentru care iti va fi destul de greu sa deduci
cheltuielile.
 
Antreprenoriatul din carti inseamna 10% cunostinte reale. Chiar daca ai citit o serie de carti motivationale, nimic nu te poate pregati in totalitate pentru viata reala a antreprenoriatului. Intre teorie si practica sunt o multime de reguli si solutii pe care va trebui sa le gasesti singur.


Tags: oportunitati in afaceriplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.36 din 5 - 21 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]