Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Investitii strategice in perioade de criza pentru incepatori
Ultimii doi ani au fost printre cei mai imprevizibili din ultimele decenii, din cauza efectelor crizei epidemiologice ce a afectat toate compartimentele vietii cotidiene. De la transporturi, la viata culturala, epidemia a generat schimbari neasteptate si fiecare ramura a economiei a trecut printr-un proces de adaptare pentru a face fata acestor schimbari.
Cu toate acestea, o persoana intreprinzatoare stie ca pentru a-si asigura un viitor lipsit de griji, chiar si in vremuri de criza trebuie sa identifice oportunitati pentru a-si spori veniturile. Investitiile reprezinta varianta optima de a obtine profit, dar care sunt investitiile demne de luat in calcul in aceasta perioada dificila?
Iata in ce directie ar fi indicat sa ne orientam pentru a ne asigura ca facem o investitie profitabila.
Investitii imobiliare clasice
Daca acum te-ai hotarat pentru prima data sa investesti o suma mai mare pentru a-ti extinde sursele de venit, atunci trebuie sa stii ca investitiile in imobiliare sunt considerate plasamente ceva mai sigure si mai usor de stapanit fata de alte tipuri de investitii.
Dupa ce consideri ca te-ai documentat suficient despre domeniu, poti achizitiona proprietati imobiliare rezidentiale vechi, pe care sa la renovezi si ulterior sa le inchiriezi pe termen lung sau in regim hotelier. Daca ai posibilitatea sa achizitionezi un imobil intr-un oras cu potential turistic, atunci sansele de a obtine rapid profit cresc considerabil. De exemplu, oferta de apartamente de vanzare in sibiu este foarte avantajoasa raportat la pozitionarea orasului si la potentialul turistic al acestuia.
Incepand din anul 2007, cand a fost desemnat capitala europeana, Sibiul atrage anual tot mai multi turisti straini si autohtoni și nu avem motive sa credem ca lucrurile se vor deprecia, din punct de vedere al turismului, in perioada urmatoare.
Prin urmare, ideea de a investi in imobiliare intr-un astfel de oras pare sa fie o reteta sigura pentru a obtine profit.
Investitii imobiliare de tip crowdfunding
Exista si o a doua varianta de a investi in imobiliare. Aceasta presupune utilizarea unei platforme de tip crowdfunding, cu scopul de a cofinanta proiecte rezidentiale, proiecte de cladiri de birouri ori spatii comerciale propuse de un dezvoltator.
Investitiile imobiliare de tip crowdfunding reprezinta o varianta facila din punct de vedere al formalitatilor, totul se poate desfasura online, iar in cazul unui proiect imobiliar de succes, poti castiga din chirii sau poti deveni proprietar pentru unul sau mai multe din apartamente, daca este vorba despre un ansamblu rezidential, in functie de investitia ta initiala.
Tine cont ca gradul de risc este ceva mai mare fata de investitiile imobiliare clasice si trebuie sa te documentezi foarte bine inainte de a te decide sa investesti intr-un proiect imobiliar al unui dezvoltator.
Investitii la bursa
Daca in urma cu ceva timp tranzactionarea la bursa era o activitate destinata in special celor potenti financiar, in ultimii ani, simplificarea procedurilor si platformelor de tranzactionare a facut ca aceasta optiune de plasament de capital sa poata fi accesata de toti cei interesati. Investitia intr-o firma listata la bursa iti ofera posibilitatea de a tranzactiona actiuni, obligatiuni, unitati de fond si alte instrumente financiare, cu scopul de a face profit.
Primul pas ar fi sa apelezi la o firma de brokeraj pentru a-ti deschide un cont de tranzactionare. Ulterior, vei alimenta respectivul cont, iar aventura ta la bursa poate incepe. Insa, nu uita ca va trebui sa fii in permanenta conectat la ce se intampla pe piata financiara pentru a te asigura ca investesti responsabil si pentru a obtine profit.
Investitii in criptomonede
Daca aurul este considerat moneda originala, Bitcoin-ul reprezinta aurul digital. Tehnologia blockchain este considerata a fi urmatoarea metoda de plata pe care o vom utiliza in viitor. Nu exista certitudini in acest sens, insa un lucru este totuși sigur: monedele virtuale castiga tot mai mult teren si din ce in ce mai multe persoane sunt tentate sa investeasca in acest domeniu.
Ideea de baza este similara tranzactiilor valutare. Pentru a face profit va trebui sa vinzi criptomonedele la un pret mai mare decat cel de achizitie.
Previzionand momentele in care rata de schimb va scadea sau va creste, ai posibilitatea de a-ti rotunji considerabil veniturile. Insa, avand in vedere ca ratele de schimb se modifica de la secunda la secunda, va trebui sa fii pe faza pentru a tranzactiona in cele mai bune momente.
Daca in aceasta perioada plina de incertitudini te gandeai ca ar fi o idee mai buna sa adopti strategia bunicilor de a “pastra banii la saltea”, atunci trebuie sa mai lucrezi la capitolul educatie financiara. Nu numai ca nu este recomandat sa faci asta, dar risti chiar sa iesi in pierdere din cauza inflatiei. In schimb, te poti documenta temeinic inainte de a lua o decizie si astfel, poti investi responsabi, asigurandu-ti cresterea veniturilor chiar si in perioade de criza.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit