Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jocurile copilariei iti pot reinventa afacerea: crearea board games

de Andrioae Ruxandra 25 Aug. 2014 6893
4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa deschizi o afacere in domeniul fascinant al crearii board games, trebuie sa ai propriul plan de afaceri. Decide ce fel de board games vrei sa creezi si vezi daca exista deja conceptele pe piata de afaceri. Este important sa ceri sfatul antreprenorilor care deja au afaceri de acest gen, pentru ca astfel vei invata cum sa iti vinzi produsele si sa ai profit.

 
Orice fel de afacere trebuie sa inceapa cu un plan, ceea ce se aplica si in cazul afacerii tale de creare a unui board game. Nu este nevoie sa creezi propriul concept de board game, ci doar sa imbunatatesti un model existent pe piata. 
 
Prioritizeaza-ti afacerea si investeste timp si energie pentru ca aceasta sa functioneze optim. Competitia pe piata de afaceri, in cadrul acestui domeniu, este foarte stransa, pentru ca fiecare antreprenor se lupta sa atraga atentia clientilor, care sunt formati din adulti si copii. De aceea, produsul tau trebuie sa aiba "acel ceva" care vinde si sa fie bine primit de public.
 
Odata ce ai decis ce fel de board game va produce firma ta, trebuie sa iei legatura cu agentiile de PR si cele de graphic design. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul, intrucat aceasta afacere este raspandita la scara larga. 
 
Board games pot fi de doua feluri: lungi sau scurte. De exemplu, daca vei crea un joc dupa modelul american al jocului Monopoly, vei provoca jucatorul sa petreaca cel putin doua ore in fata jocului, determinandu-l sa puna in aplicare strategii pentru a acapara intreaga piata imobiliara de pe cartonul de joc. Intrebarea este daca exista astfel de clienti, respectiv oameni, care sa aiba atata rabdare si sa reziste impulsurilor nervoase de a ceda. Iar copiii vor fi nerabdatori sa petreaca mult timp jucand acest joc? 
 
Un astfel de joc, de genul Monopoly, nu ar fi o noutate, pentru ca cei pasionati de board games stiu deja regulile. Tu ai putea sa imbunatatesti acest joc, de exemplu, sa adaugi piese si cartonase pentru inca doi sau trei jucatori. Asta inseamna ca si suprafata jocului va deveni mai interesanta si mai atractiva, provocand jucatorii la adevarate duele imobiliare. De exemplu, mai poti crea un joc asemanator cu nume de cartiere din diferite orase, astfel ca cineva din Timisoara va putea cumpara un monopoly cu nume de cartiere din Bucuresti sau invers. Este important sa ai strategii prin care sa poti atrage clientii si sa stii sa-ti vinzi produsele. 
 
De asemenea, board games nu sunt diferite doar ca durata de joc, ci si ca dimensiune a cutiilor si a pieselor. Cu cat jocul dureaza mai mult, cu atat va avea dimensiuni mai mari. Te vor costa printul si designul, inclusiv fiecare detaliu, dar este important sa creezi mai intai prototipul si sa vezi daca produsul tau este bine primit de public. 
 
Vei avea nevoie de o serie de masinarii si de echipamente ca sa poti aduce la viata board game-ul firmei tale. Trebuie sa testezi piata si sa faci o analiza a tuturor jocurilor care se aseamana cu al tau, pentru ca trebuie sa stii ce vinde concurenta si trebuie sa stii ce fel de imbunatatiri poti aplica. 
 
Vinde-ti produsul in magazine online, librarii sau in magazine mari, care sunt accesibile oamenilor. Nu fixa un pret aberant, ci unul acceptabil; produsul tau trebuie sa incante clientul atat prin prisma pretului, cat si prin estetica si logica jocului. 
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afacerijocuriboard gamesafaceri jocurimonopolyidei de afacerioportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]