Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Metode si idei noi, uimitoare ca sa faci bani
Folosita pana nu demult doar ca leac pentru malarie sau constipatie - Jatropha este considerata azi o sursa importanta de biocombustibil al viitorului ce poate inlocui combustibilii clasici poluatori. Jatropha este un arbust originar din America Centrala, ce cuprinde mai multe specii. Una dintre specii - Jatropha Curcas este cultivata pentru producerea de biodisel.
De abia ne-am acomodat cu Paulownia, salcia energetica sau iarba elefantului, ca iata o noua planta uimitoare - Jatropha - si-a croit un renume pe mai multe segmente: in producerea de biocombustibili din seminte, obtinerea de biomasa din reziduuri, stabilizarea solului etc.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Iata 7 caracteristici si beneficii uimitoare ale arborelui Jatropha!
1. Se estimeaza faptul ca, pana în 2020, 7% din producţia mondiala de biodiesel va fi obţinuta din seminţele de Jatropha.
2. Are o buna productivitate. Astfel, fiecare hectar cultivat cu jatropha poate produce 2,7 tone de ulei si circa 4 tone biomasa.
3. Jatropha este usor de cultivat (mai usor decat porumbul, spre exemplu), este o planta rezistenta la seceta, se poate dezvolta pe orice fel de sol si in aproape orice fel de conditii meteo. De asemenea, Jatropha nu este afectata de daunatori si nu contine dioxid de carbon ori emisii de sulf.
4. Planta produce seminte cu un continut de ulei de pana la 40%. Un cercetator la Universitatea din Florida (Roy Beckford), care a studiat proprietatile arborelui de Jatropha, afirma ca planta produce mai mult ulei decat soia sau porumbul.
5. Jatropha nu necesita conditii speciale de cultivare si nu are o raspandire invaziva. De asemenea, nu epuizeaza nutrientii solului si nu solicita rotatia altor culturi.
6. Jatropha poate trai pana la 50 de ani, producand ulei inca din al doilea an de viata. Semintele ramase dupa extragerea uleiului pot fi reciclate ca feritizatori.
7. Culturile de Jatropha pot stabiliza solurile si combate desertificarea, readucand în circuitul agricol terenuri saline sau erodate.
Stiati ca, gigantul British Petroleum a anuntat derularea unei investitii de 32 milioane lire sterline, vizand producerea de combustibil din jatropha? Prima termocentrala pe baza de jatropha a fost deschisa in Elvetia, in 2010?
Deocamdata, in Romania au aparut doar cateva articole despre aceasta planta, nefiind cunoscuta, nu a aparut inca nici interes pentru cultivarea ei.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit