Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP anunta noi emisii de titluri de stat

de Florin Amariei 07 Oct. 2019 2133
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a pornit luni o noua etapa in emiterea de titluri de stat pentru populatie. Programul Tezaur a fost actualizat si ofera dobanzi cuprinse intre 3,5% si 4,5% pe an.

Potrivit Prospectului de emisiune publicat in Monitorul Oficial, valoarea nominala a unui titlu este 1 leu. Pentru titlurile cu scadenta la un an dobanda este 3,50%, pentru cele cu scadenta la doi ani dobanda urca la 4% iar pentru cele pe 3 ani - 4,5%.
 
Subscrierile pot fi realizate pana pe 31 octombrie 2019 prin intermediul subunitatilor postale din reteaua Posta Romana si prin Trezorerie.
 
In mediul urban, subscrierile realizate prin reteaua Posta Romana se incheie cu o zi mai devreme iar in mediul rural cu doua zile mai devreme.
 
Veniturile realizate de persoanele fizice din subscrierea si detinerea de titluri de stat nu se impoziteaza.
 
Fondurile obtinute in cadrul acestor emisiuni vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.
 
Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe tot parcursul anului 2019. In fiecare luna perioada de subscriere va fi de trei saptamani, iar maturitatile vor fi stabilite in functie interesul manifestat de investitori.
 
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat, sambata, ca peste 50.000 de romani au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la inceputul anului pana in prezent in titlurile de stat emise in cadrul programului Tezaur.
 
"Programul Tezaur este un program de succes si o dovada clara care certifica acest lucru sunt cei peste 50.000 de romani care au investit mai mult de 2,6 miliarde de lei de la inceputul anului pana in prezent. Prin emisiunile de titluri de stat destinate exclusiv persoanelor fizice, Ministerul Finantelor Publice ofera o alternativa sigura de economisire cu dobanzi si maturitati atractive pe care romanii o pot accesa si pe viitor", precizeaza Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, intr-un comunicat


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: tezaurmfptitluri de stat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]