Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Digitalizarii: Trebuie sa pregatim statul sa se adapteze nevoilor companiilor si oamenilor

de Bianca Tila 20 Iun. 2023 91
Ministrul Digitalizarii: Trebuie sa pregatim statul sa se adapteze nevoilor companiilor si oamenilor
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, statul trebuie sa se concentreze pe nevoile companiilor si oamenilor. Problema este de a oferi servicii la o calitate inalta si simplu de utilizat, a declarat ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan-Gruia Ivan la o conferinta de specialitate.

"Cred ca deviza ar trebui sa fie una foarte simpla, si anume ca trebuie sa facem, pe de o parte, alfabetizare digitala, acolo unde este cazul, dar pe de cealalta parte trebuie sa pregatim mai degraba statul sa se adapteze nevoilor companiilor si nevoilor oamenilor. 
 
Nu sunt de vina oamenii si companiile ca nu se pot adapta la ceea ce ofera astazi ca infrastructura si ca interfata statul roman, ci mai degraba e problema noastra, a statului roman, de a oferi oamenilor servicii foarte bune si foarte simplu de utilizat si de accesat. 
 
Nu doar a avea o infrastructura, arhitectura, care sa sustina acest element important, ci trebuie sa fie si o formula in care omul poate sa fie aproape de aceasta utilizare pe modelul chiar a unor zone de retele sociale. 
 
Aceasta tranzitie poate sa aduca o foarte buna conectivitate pe de o parte intre serviciile publice, pentru ca nu vom putea sa vorbim de conectivitate pana cand nu vom avea cu adevarat servicii publice de calitate", a spus Ivan.
 
Planul National de Redresare si Rezilienta reprezinta o oportunitate uriasa pentru tara noastra. Acesta poate sta la baza oricarui sistem de digitalizare, potrivit ministrului de resort.
 
"Se vorbeste foarte mult despre acele jaloane din PNRR. In momentul de fata suntem, in cea mai mare parte, in grafic, ca sa gasim solutiile prin care sa aducem tranzitia catre indeplinirea obiectivelor din PNRR in cel mai scurt timp posibil. 
 
PNRR reprezinta o oportunitate uriasa, pentru ca vorbim de acea arhitectura care poate sa stea in spatele oricarui sistem mare de digitalizare a Romaniei, atat infrastructura hard, cat si infrastructura soft. 
 
Vreau sa mai spun un detaliu care cred ca e cel mai important: nu putem sa punem toata sarcina doar in zona administratiei centrale si locale. 
 
Asa cum spunea si Clausewitz (Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz, n.r.), suntem ca o masa cu trei picioare, iar aceste trei picioare importante ale mesei, pe de o parte sunt reprezentate de catre stat, pe cealalta parte sunt reprezentate de catre mediul economic, tot ceea ce inseamna ecosistemul economic, cealalta parte reprezentata de universitati, zona de cercetare, zona de stiinta.

Oricat am incerca sa rezolvam aceasta ecuatie, nu vom putea decat impreuna. 
 
Din acest punct de vedere vreau sa exprim toata deschiderea din partea ministerului, a mea personala, a intregii echipe pe care o am acolo, inspre o zona de dialog constructiv, in care sa punem impreuna resurse, idei si sunt convins ca doar in aceasta formula vom reusi cu adevarat sa ducem mai departe acest proiect si sa fim un model de succes, cum este Estonia sau cum mai nou in zona serviciilor publice este Republica Moldova", a precizat demnitarul.
 
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: ministrul digitalizariipnrr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]