Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motivele pentru care marketingul start-up-urilor se impotmoleste

de Alexandra Popescu 06 Iun. 2014 2580
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Toata lumea si-ar dori ca start-up-rile sa fie precum un meci de fotbal: toate ar juca patru trimestre egal impartite, iar la finalul lor ar sti exact cine a castigat si cine a pierdut. Din pacate, acest lucru nu exista.

 
Intr-un context de marketing, succesul antreprenorial are mai putin de-a face cu un inceput definitv sau un sfarsit decat cu o serie de activitati orientate catre client, care are succes sau nu sa obtina o tractiune si un impuls. 
 
Va prezentam, in continuare, trei motive pentru care start-up-urile se incurca si se impotmolesc.
 
1. Marketing pentru toata lumea apeland la nimeni
 
Alege o tinta si concentreaza-te. Incepe prin a alege ceea ce este cel mai profitabil sa fie zdrobit in cazul in care produsul nu a fost inventat. Expertul in cresterea start-up-urilor, Sean Ellis, a intrebat utilizatorii cum s-ar simti daca nu ar mai putea sa foloseasca produsul start-up-ului. 40% dintre acestia au spus ca ar fi foarte dezamagiti in cazul in care serviciul sau produsul de pornire nu ar mai fi disponibil, fondatorul trebuind sa realizeze o buna potrivire a produsului/pietei.
 
2. Executarea canalelor de marketing pe steroizi
 
Cum sunt medicamentele pentru imbunatatirea performantelor, suprasarcina canalelor de marketing ar trebui interzisa de la sport. In zilele noastre exista multe tactici de marketing care sunt ieftine si usoare, este natural sa incepi postari, tweet-uri, pin-uri, blogging prin cat mai multe canale posibile. 
Insa acest lucru nu este totul. Sa te concentrezi pe mai multe platforme este dificil sa inveti cu adevarat ceea ce te tine in tractiune. Alege doar unu sau doua canale de marketing unde sa blochezi targetul tau de clienti si unde sa vinzi mesaje relevante.
 
In stadiile incipiente de crestere, incetinirea se intampla atunci cand start-up-ul isi petrece mai mult timp programand tweet-uri, postari si alte asemenea lor decat sa isi imagineze ceea ce rezoneaza cu adevarat cu potentialul target. Realitatea este aceea ca cu cat cresti mai mult, cu atat trebuie sa fii mai pregatit sa asculti.
 
Primii clienti sunt critici. Daca ii asculti cu atentie, acestia vor oferi feed-back-ul nepretuit si te ajuta sa raspandesti mesajul despre produsul tau.
 
3. Practica marketingul Hail Mary
 
In 1975, Dallas Cowboys a condus grupul Roger Staubach intr-un joc castigator impotriva Minnesota Vikings. Acesta a spus mai tarziu despre probabilitatea sa scazuta, jocul castigator "am inchis ochii si am spus Hail Mary!".
 
Echivalentul marketingului este filmul viral Dollar Shave Club care a facut compania faimoasa. Compania a gasit formula castigatoare si a crescut la una multimilionara in dolari. Insa start-up-urile sunt rareori atat de norocoase. Mingea castigatoare este intotdeauna posibila si interesanta, dar nu ar trebui niciodata sa fie o inlocuire a fundamentelor. Castigul este mai mult despre a face munca grea si sa iti imaginezi lucruri pentru fiecare zi. 
Multe start-up-uri se incurca, deoarece nu au testat destul. Un nou risc optim trebuie sa fie testarea ca in multe mesaje diferite, pagini de destinatie si oferirea ca posibil. Scopul este urmarirea rezultatelor.
 


Tags: afaceristart in afaceristart-upmarketingafaceri de succesantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]