Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca la birou vs. munca de acasa

de Teo Manole 28 Aug. 2015 3313
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O problema este legata de atitudinea angajatilor care lucreaza la sediul companiei fata de cei care prefera lucrul de acasa. Astfel, cei care vin in fiecare zi la firma pot avea o imagine distorsionata cu privire la lucrul colegilor care prefera sa munceasca de acasa.

Intr-adevar, pare mai simplu sa nu petreci in fiecare zi minute in sir in trafic si sa te bucuri de prezenta membrilor familiei in locul unui sef sever. E simplu pentru cei care vin la birou in fiecare zi sa faca presupuneri, insa realitatea poate fi foarte diferita.

Personalul care lucreaza de acasa poate avea conditii mult mai dificile si mai stresante decat cele de la birou: cresterea copiilor, impartirea sarcinilor legate de administrarea caminului sau tensiuni intre membrii familiei.

Angajatii care aleg sa lucreze de acasa se expun stresului si sentimentului de izolare din cauza lipsei de cursivitate a programului si a interactiunii reduse cu persoane din afara familei. Ei pot ajunge la convingerea ca firma nu se intereseaza de evolutia profesionala si ca politicile de dezvoltare nu li se adreseaza.

Toate acestea pot determina scaderea motivatiei in munca, daca au o relevanta mare pentru angajat. Persoanele care vin in fiecare zi la serviciu au parte de confirmari venite ad-hoc de la manageri sau de la colegi intr-un mod informal.

Cu toate aceste dezavantaje, poate ca a venit vreamea unei schimbari in privinta locului unde se desfasoara munca. Modelele traditionale de lucru, mentinute de zeci de ani parca din reflex, nu mai sunt in consonanta cu nevoile noastre.

La ce bun sa avem tehnologii de tipul comunicatiei digitale, daca nu le folosim pentru a ne imbunatati viata de zi cu zi?

Pentru cei mai multi dintre noi este mai usor sa ne plangem ca ne-am saturat de trezitul de dimineata, de oboseala de dupa cele 8-10 ore petrecute la serviciu, de timpul din ce in ce mai scurt alocat celor dragi. Cred ca este timpul sa iesim din aceasta pasivitate si sa facem ceva pentru a ne face viata mai frumoasa.

Personal, m-am bucurat de avantajele de a lucra de acasa acum cateva saptamani cand, pentru a finaliza la timp un proiect, am lucrat in weekend de acasa. Principiul a fost simplu. Fiecare dintre membrii echipei a transmis partea sa de proiect supervizorului.

Discutiile s-au realizat pe Ymessenger si la telefon. La sfarsit, am discutat despre munca noastra din timpul zilei intr-o conferinta online cu multe emoticon-uri. Iar rezultatele noastre au parut sa multumeasca pe toata lumea. in timpul zilei am stat confortabil in fotoliu, purtand papucii moi de casa in locul pantofilor incomozi.

Am vorbit cu cei dragi, am fost la cumparaturi si, cel mai important, nu am simtit presiunea de la locul de munca atunci cand mi-am indeplinit sarcinile.

Ziua s-a dovedit a fi una plina si multumitoare. Ideea de a lucra in acest fel mi se pare deosebit de atragatoare. Poate ca in anii urmatori voi avea mai multe zile de acest fel.





Tags: muncamunca la domiciliumunca acasalucru de acasaangajatimanageri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Esti PFA? Activitatea iti va fi recunoscuta ca vechime in munca, daca ti-ai achitat obligatiile fiscale

de Idei de afaceri
06 Mai 2022
Activitatea PFA-urilor (persoane fizice autorizate) va fi recunoscuta drept vechime in munca, potrivit unei legi promulgate de presedintele Klaus...

Masurile de protectie sanitara la birou. Cat de importante sunt pentru bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
14 Dec 2021
Pandemia de Covid-19 a schimbat radical felul in care privim si abordam munca de la birou. Odata cu masurile de protectie, interactiunile dintre...

Romania va adopta programul Kurzarbeit. Firmele, sprijinite pentru a nu-si concedia angajatii

de Florin Amariei
22 Iun 2020
Conform declaratiilor facute luni de Ludovic Orban, Romania va adopta program Kurzarbeit prin care firmele vor fi sprijinite pentru a nu-si concedia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]