Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nisa cea sfanta si micile afaceri profitabile

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In afara de servicii, un alt mod de a concura cu mari firme din acelasi domeniu este sa nu concurati cu ele deloc. Mai exact, va gasiti o nisa pe care sa o ocupati astfel incat sa nu va afecteze concurenta.

 
O astfel de nisa neocupata este o metoda sigura de ai sari pe cei mai tari din bransa incepand chiar din curtea lor sau cel putin de pe aceeasi strada.
 
Spre exemplu, o familie de americani indrazneti au avut curajul sa se lanseze pe piata animatiilor. Desigur ca nici nu s-au gandit vreun moment sa intre in concurenta cu Warner Bros. sau cu Disney, de aceea au identificat o nisa. Marii creatori de desene animate doresc mereu sa detina proprietatea asupra benzilor desenate pe care le realizeaza.

De aceea cei doi intreprinzatori au remarcat oportunitatea de a produce filme de animatie dupa ideile celor care doreau sa le vanda unui studio, dar fara a pierde dreptul de proprietate intelectuala asupra lor. 
 
Companiile mari cumpara ideile cu totul si utilizeaza desenele dupa bunul plac fara a mai plati ceva autorului. In felul acesta, micul studio al familiei de intreprinzatori este o alternativa binevenita. 
 
In domeniul editorial, de pilda, o editura mica are si costuri pe masura. Dar se spune ca, pentru a reusi pe piata trebuie sa publici titluri foarte multe dintre care macar unul sa fie un best-seller astfel incat sa acopere cheltuielile generate de titlurile care se vand mai greu. O editura mica risca sa nu aiba nici un titlu bine vandut din cele sapte, sa spunem, pe care le vinde anual, asta in cazul in care nu gaseste o nisa.

In tarile occidentale exista mini-edituri care se adreseaza publicului dintr-o anumita zona geografica, ceea ce marile case editoriale nu pot face, si castiga astfel foarte bine din vanzarea cartilor.

Cartile de bucate pentru regiunea Transilvaniei ar fi foarte binevenite, de pilda. Cu o  distributie nu in librarii, ci in magazinele alimentare si de delicatese ar putea fi o afacere de real succes. 
 
Marile firme nici nu doresc sa intre in competitie cu acesti concurenti de dimensiuni reduse care acopera o nisa fara a le afecta numarul de clienti. De aceea sfatul specialistilor este sa va vedeti de treaba cu constiinciozitate si nici sa nu va pese de cei mai mari, pentru ca nici ei nu se sinchisesc de cei din jur.
 


Tags: mici afaceriafaceri de nisanisaafacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]