Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O afacere ciudata dar tare banoasa: Fa-ti ferma de melci!
Desi este o activitate bine pusa la punct, cresterea industriala a melcilor (helicicultura) s-a impus abia in anii ‘70, cunoscand o dezvoltare impresionanta in Franta si Italia. Prin 1980, francezii s-au apucat de facut studii cu si despre melci si, din laborator, au iesit tehnologii care de care mai... frantuzesti.
Pornind de la cele trei tipuri standard de ferme (inchise, deschise, mixte) s-a avansat ideea ca ar exista tehnologii mult mai profitabile: tarcuri imprejmuite de apa, gropi cu pereti cimentati, suprafete imprejmuite cu ziduri din tabla galvanizata, lazi supraetajate.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura de sofran
Ideea de baza este insa aceeasi: pentru ca melcul sa creasca repede si bine, trebuie sa incercati sa-i creati un mediu foarte aproape de cel natural. Iar aici nu vorbim despre melcii modificati genetic care, probabil, mananca sticla si cresc de doua-trei ori mai repede decat speciile Helix Pomatia sau Helix Lucorum. Cunoscatorii spun ca melcii asa-zis „fortati“ nu au nici pe departe gustul celor crescuti in mediul natural sau in crescatorii.
Inainte de a incerca tehnologii care sunt in curs de verificare peste hotare, in mari institute de helicicultura, va recomandam sa va axati pe cresterea uneia din cele doua specii care dau rezultate bune in Romania. Este vorba de Helix Pomatia si Helix Lucorum. Altfel riscati sa investiti o suma considerabila intr-un proiect care sa nu aduca rezultatele asteptate.
Tehnologiile de crestere intensiva a melcilor au aparut ca urmare a unei cereri tot mai mari pe piata internationala. Aceasta cerere (numai Franta are nevoie de 40.000 de tone de melci pe an!) nu putea fi sustinuta cu o recoltare a melcilor numai din mediul natural. Riscurile erau mari: in functie de an, recolta putea fi impresionanta sau... inexistenta.
In aceste conditii, culegatorii de melci s-au transformat, in doar cativa ani, in fermieri. Interesant este ca, in urma cu aproape 2.000 de ani, grecii din vechea Elada adunau melcii in tarcuri speciale pentru a-i avea la indemana cu ocazia petrecerilor. Chiar daca acest lucru nu reprezinta o tehnica de crestere industriala a melcilor, putem spune ca e vorba despre inceputurile fermelor de melci. Si daca elenii, cu metodele si instrumentele lor rudimentare, reuseau sa tina melcii si doua-trei luni in aceste ferme, dumneavoastra, avand la dispozitie informatii complete si tehnica de ultima ora, de ce nu ati avea succes?
<<<Ghidul "Ferma pentru cresterea melcilor" este disponibil aici si va ajuta sa puneti pe picioare o afacere super-profitabila!
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit