Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O afacere geniala cu o planta neobisnuita ... rubarba!
Rubarba este de multe ori confundata cu o ... buruiana. Creste razlet prin curtile unora si doar cei mai in varsta stiu ca nu este altceva decat o planta cu gust dulce-acrisor din care se faceau compoturi si dulceturi in anii cu putine fructe. Ce nu se stie de catre multi romani este ca rubarba este deosebit de apreciata in Germania, Anglia, Franta, Italia si nu numai.
Numele ei stiintific este Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale. Rubarba este utilizata pentru realizarea de preparate culinare, in medicina si ca planta ornamentala.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura de sofran
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Rubarba prefera locurile cu soare din plin, insa nici caldura in exces nu ii face bine. Prea multa caldura ii usuca frunzele si coditele, facandu-le mult mai subtiri decat ar fi in mod normal. Pentru cultivarea rubarbei, avem nevoie de sol alcalin, bine drenabil si foarte bogat in substante nutritive.
Cei care cultiva rubarba in Romania sunt extrem de putini si majoritatea afirma ca nu este vorba despre o cultura dificil de intretinut si nici una care sa ceara investitii banesti foarte mari. Ca regula generala, rubarba se uda regulat, chiar daca plantele mature sunt destul de rezistente la seceta. Atunci cand verile sunt caniculare, rubarba isi incetineste ritmul de crestere, ca la inceputul toamnei sa revina in forta, reluandu-si ciclul de dezvoltare, noteaza SuntFericita.ro
Mai mult, o alta regula de ingrijire a rubarbei spune ca florile acestei plante trebuie indepartate imediat ce apar, pentru ca frunzele si coditele sa se poata dezvolta.
De asemenea, important de retinut faptul ca rubarba se inmulteste prin divizarea tufelor sau prin seminte. Multi romani care cultiva rubarba aduc butasii din Germania si apoi ii planteaza si ii ingrijesc in Romania, pe soluri nutrivite si alcaline.
Pentru romani, dulceata de rubarba si compotul de rubarba nu sunt inca produse considerate ca fiind delicatese. Cu toate acestea, pentru numerosi straini, produsele obtinute din rubarba sunt la mare cautare si la preturi, implicit, extrem de avantajoase pentru comercianti si pentru agricultori.
Mult succes si afaceri agricole profitabile!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Afaceri agricole cu bani putini
de Camelia DiaconuAfaceri agricole de succes cu florile-confetti
de Adela SimonescuAfaceri agricole cu naut? De ce nu!
de Matei AntonescuAfaceri agricole cu ... rucola!
de Ilinca DobrescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit