Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O mica afacere de familie cu dulceturi si siropuri din fructe

de Zenobia Badescu 24 Oct. 2012 6522
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Revista Idei de Afaceri este publicatia "pe care eu si sotul o devoram acum cativa ani cand eram angajati si visam la afaceri proprii", ne destainuie Grigoriu Ramona din Vartescoiu, judetul Vrancea. Suntem mandri sa auzim asta si sa stim ca am fost de folos. Pe atunci, cei doi soti doar visau la o afacere dar iata ca ea a inceput sa prinda contur si sa ne incante pe noi orasenii care visam mereu la bunatati ca la mama sau la bunica acasa.

Bunatati facute cu drag din produse naturale si care “viseaza cuminti, ce feluri de inghetata vor orna sau cu ce clatite pufoase vor face cunostinta. A fost o vara frumoasa, ne-am bucurat de tot ce ne-a oferit si am fost inspirati de ce am redescoperit” mai povesteste Ramona chiar pe blog. “Ne-au dat de furca ciresele negre amare, dar asta nu ne-a impiedicat sa le avem in camara. Am avut recolta frumoasa de coacaze, asa ca dulceata lor deosebita va astepta pe rafturi.

Am testat retete noi care ne-au incantat si speram sa aiba si pentru dvs acelasi efect. Siropurile care v-au placut atat de mult, sunt acum cuminti in camara asteptand sa va incante.”
 
"Bunatati din natura" este o afacere de familie, “suntem mici spre foarte mici producatori”, ne spune cu mare modestie Ramona. Ei si, oricine a fost mic la inceput. Important este ca “punem foarte mult suflet in ceea ce facem si dupa ce am investit multi bani speram sa ne vedem visele implinite - o afacere cinstita de lasat mai departe copiilor.”
 
Ce gasim in camara  Bunatati din Natura?
Numai produse realizate in mod natural “din fructe alese, curatate si spalate una cate una, prin fierbere în sarje mici de maximum patru kilograme, folosind pentru aroma doar lamaie, bucati de scortisoara, pastai de vanilie sau menta din cultura proprie.”
 
Pentru capsunile facute dulceata, gospodarii au cules doar capsuni durdulii, de culoare rosu aprins, sanatoase, care sa dea cea mai buna aroma si un gust pe masura. “Le-am spalat cu grija, ne-am bucurat plamanii cu mirosul lor si le-am pus la treaba.”
 
Cirese albe facute dulceata. “Pentru acest sortiment de dulceata a trebuit sa cautam ceva mai mult. Ciresele albe sunt destul de rare si greu de gasit. Sunt un soi destul de vulnerabil la boli si  perisabil dupa cules. Asa ca noi practic le-am prelucrat doar pe cele care erau in copacii din apropiere. Fructe mijlocii, rotunjoare, de culoare galben – aurii, cu pulpa pietroasa si neaderenta la samburi.
 
Le-am spalat repejor, le-am scos samburii si le-am facut cunostinta cu lamaia. Au tendinta sa se supere si se pateaza, asa ca am intervenit rapid. Acum stau aurii si delicioase in borcane, alaturi de menta din gradina si asteapta sa ne spuneti: ”Ar trebui sa plantam o livada?”
 
Agurida este un suc natural de struguri verzi. Acest suc nu contine adaos de sare sau zahar si se pastreaza doar datorita continutului ridicat de vitamina C si a pasteurizarii.

Ce mai gasim in camara? Zmeura cu visine facute dulceata, afine de padure, ardei iuti, fructe de soc, mure, coacaze, nuci, pepen galben, fiecare in borcanul sau de dulceata. Si multe alte bunatati. Bucura-ti simturile in camara Bunatati din natura: www.bunatatidinnatura.ro

Detalii despre revista Idei de Afaceri



Tags: dulceatadulceturizmeurasocafineafacereidei de afaceriafacere de familieafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Acte necesare pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL)

de Bianca Tila
22 Iun 2023
Daca ai o idee buna de business sau vrei sa vezi cum decurge viata ta ca si antreprenor, atunci nu mai sta pe ganduri si hai sa intocmim actele...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]