Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Optiuni de finantare a ideii de afacere

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee buna pentru o noua afacere este doar primul pas pentru a fi aproape de succes. A-ti da seama cum sa-ti finantezi afacerea este ca si cum ai avea provocari. Exista multe metode pentru finantarea unei noi afaceri. Cateva dintre ele sunt usor de parcurs si mai sigure decat altele.

Start-up-ul optiunilor de finantare includ:
Capital de risc
Imprumuturi comerciale
Capitaluri proprii 
Carti de credit
Imprumuturi de la familie si prieteni
 
Capitalurile imprumutate de risc pot fi cel mai greu de securizat, in primul rand deoarece capitalurile de risc au strategii specifice de investire, vor vrea sa investeasca pentru o perioada scurta de timp - trei sau cinci ani - si poate vor dori sa se implice in operatiunile afacerii si in deciziile luate. Capitalurile de risc vor, de asemenea, sa investeasca sume mai mari decat cateva milioane dolari.
 
Imprumuturile din bancile comerciale sunt, de asemenea, dificil de obtinut pentru cei care nu au experienta in teren, conform lui Herbert Marks, un finantist executiv iesit la pensie.
Capitalurile imprumutate pot fi optiuni rezonabile si accesibile pentru a-ti finanta afacerea. Orice forma de finantare personala te poate costa financiar chiar si dupa ce afacerea a dat faliment, iar acest lucru merita atentie.
 
"Daca faci un imprumut sau iti folosesti cartile de credit, mai bine te-ai asigura ca stii ceea ce faci ", avertizeaza Marks. 
El sugereaza ca este important sa lucrezi in orice parte a afacerii ca sa poti intelege cum functioneaza si ce fel de riscuri financiare iti asumi.
"Intreaba-te cat de multe stii despre afacerea in care vrei sa intri. Daca vrei sa incepi o afacere, du-te la munca in acel domeniu, chiar daca faci voluntariat pentru sase luni ", a mai spus Marks. 
Potrivit acestuia, imprumutand bani de la familie sau de la prieteni poate fi cea mai sigura si cea mai efectiva cale de a finanta un start-up. El sugereaza ca orice afacere ai alege, incepi ca fiind anonim si acorda-ti dreptul de a face greseli avand un buget mic decat sa imprumuti sume enorme pe care nu le vei mai putea restitui.
 
Daca te imprumuti de la oameni pe care ii cunosti, asigura-te ca termenii restituirii sunt in scris si ca au fost verificati de catre un avocat, este sfatul unui manager al Illinnois International Trade Center. 
"Chiar daca sunteti prieteni cand afacerea este la inceput, este posibil sa nu mai fiti apoi", a mai spus managerul Luanne Mayorga. 
"Avand termenii imprumutului in scris te va ajuta sa eviti confuzii si discutii mai tarziu", a completat acesta.
 
Sursa: www.businessnewsdaily.com
 


Tags: idei de afacerefinantare afacerestart in afaceristart-upsfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]