Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oua de tara - o afacere de succes! Iarna, practic nu facem fata cererilor!

de Zenobia Badescu 28 Nov. 2014 5535
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Si-au lansat afacerea in 2009 cu o mica ferma cu un efectiv de 3.000 de pasari. Astazi, vorbim de un efectiv de 10 ori mai mare, adica de peste 30.000 de pasari, distribuite in trei puncte de lucru.

Modul rapid in care s-a extins afacerea arata clar ca produsele sunt cerute si business-ul este profitabil.

Anca Pop impreuna cu sotul sau si cu inca un prieten de familie din comuna Budeasa, judet Arges au ales acest gen de afacere deoarece au considerat ca “viitorul alimentatiei si al omenirii implicit este reprezentat de consumul de produse naturale, obtinute pe calea agriculturii sau zootehniei naturale, adica fara exploatare intensiva, fara utilizarea substantelor chimice, a pesticidelor, a hormonilor sau a antibioticelor in crescatoriile sau culturile producatorilor, “ declara Anca.

“Din pacate, in prezent, produsele conventionale nu mai reprezinta o sursa de hrana sigura care sa stimuleze si sa protejeze organismul, ci chiar una din cauzele bolilor lumii moderne.

Ne-am dorit sa producem oua care sa aiba gustul, aspectul si proprietatile oualor adevarate de la tara!
 
Traiam la oras cu nostalgia gustului savuros pe care le au ouale produse in gospodariile taranesti sau pe care le mancam in copilarie la bunicii nostri. Astfel, ne-am gandit sa producem oua care sa aiba gustul, aspectul si proprietatile oualor adevarate de la tara, avand in acelasi timp garantia calitatii si a sanatatii lor, datorita furajelor ecologice cu care sunt hranite si a conditiilor optime de crestere din zootehnia ecologica.”

Idei de Afaceri: Cum ati demarat aceasta afacere bazata pe productia de oua ecologice?

Anca Pop: Ca orice inceput, a fost greu, mai ales ca nu suntem de specialitate in domeniu si practic am invatat despre cresterea gainilor ouatoare si in plus despre specificitatile sistemului ecologic treptat, in practica. Au fost probleme diverse si in special legate de patru aspecte.

1. Cresterea gainilor, adoptarea si aplicarea tuturor normelor de bunastare animala si biosecuritate necesare intr-un astfel de business.

2. Specificitatile cresterii in sistem ecologic, pentru ca multe produse utilizate in sistemul conventional sunt interzise in cel ecologic si trebuie sa inveti sa te folosesti doar de ceea ce este natural si ecologic in asigurarea bunastarii gainilor si obtinerea unei productii de oua care sa acopere costurile de productie si sa asigure profit.

3. Furnizorii de materii prime ecologice (cereale si sroturi). Noi mergem pe varianta de a procesa hrana gainilor in moara din interiorul fermei, din cereale si sroturi cumparate direct de la producatori certificati ecologic din Romania si din alte state UE.

Nu sunt multi producatori vegetali ecologici in Romania si, de multe ori, contractele pe care acestia le au cu clientii externi sunt mult mai avantajoase cantitativ si ca pret decat colaborarea cu mici producatori locali care au nevoie de aceste materii ecologice. In plus, am cumparat si cumparam in continuare din tari precum Germania, Franta, Italia, materii prime ecologice pe care le gasesti greu sau deloc pe piata romaneasca.

4. Sezonalitatea pietei. Este o piata fluctuanta cu sezon de varf in anotimpurile reci si cu o scadere semnificativa a cererii in sezonul cald. in plus, faptul ca, in Romania, aproape 50% din populatie locuieste inca in mediul rural, spune multe despre concurenta pe care o reprezinta gaina din curtea fiecaruia pentru oul ecologic produs intr-o ferma cu acest specific.
 
In sezonul rece, practic nu facem fata cererilor!

Idei de Afaceri: Inteleg ca, tocmai in anotimpurile reci cand gainile nu sunt stimulate sau in mod natural nu oua, cererea este mai mare si invers. Cum compensati, ce masuri luati?

Anca Pop: In sezonul rece, vindem foarte bine produsul nostru, practic nu facem fata cererilor, iar pentru sezonul cald, apelam la promotii sau diverse alte mijloace de promovare a vanzarilor in magazine sau depopulam o parte din efective care au ajuns la varsta la care productia a scazut.

Idei de Afaceri: Cu ce rase de gaini ati populat fermele?
Anca Pop: Isa Brown si Lohmann Brown. Sunt doi hibrizi de culoare roscata, care se adapteaza usor la sistemul free-range, pasune.



Tags: idei de afaceriidei afaceriafacerigainicresterea gainilorfermaferma de pasarioua ecologicefree-range

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii

de Bianca Tila
03 Ian 2025
Un mod bun de a explora lumea si de a fi propriul tau sef este de a avea o afacere concentrata pe travel. Infiintarea unei afaceri nu tine cont de un...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Personalul necesar intr-o ferma de struti

de Idei de afaceri
25 Apr 2024
Efectivul de personal este in functie de dimensiunile crescatoriei. La inceput, se poate lucra fara personal angajat, mai ales daca exista dotari (si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]