Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parlamentul adopta o lege prin care romanii de orice varsta pot infiinta gratuit o microintreprindere

de Adela Simonescu 12 Iun. 2014 2920
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Camera Deputatilor a adoptat miercuri o propunere legislativa ce vizeaza stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor.

In situatia in care nu ati mai avut o afacere pana acum, indiferent de varsta aveti, legislatia va permite sa infiintati gratuit o microintreprindere.

Prin intermediul noului act administrativ, se elimina conditia de varsta maxima de 35 de ani in vederea simplificarii accesului la facilitatile acordate tuturor persoanelor aflate la prima afacere.

Legea prevede scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe perioada nedeterminata, precum si scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului.

"Am eliminat restrictia de varsta pentru intreprinzatorii debutanti. Incurajarea intreprinzatorilor autohtoni este nu numai o promisiune, ci si o datorie a actualei guvernari, un mijloc direct de sustinere a dezvoltarii economiei', a declarat ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu.

Astfel, persoanele care doresc sa infiinteze o microintreprindere, vor beneficia de o alocatie financiara nerambursabila ce reprezinta cel mult 50% (in limita sumei de 10.000 de euro), din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri. Pentru aceste cheltuieli, beneficiarul trebuie sa faca dovada surselor de cofinantare.

In perioada 2011-2014, numarul mediu anula de beneficiari de alocatii financiare nerambursabile in valoare de 10.000 de euro a fost de 500 de microintreprinderi.

sursa: Agerpres
sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: microintreprindereinfiintare microintreprindere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]