Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Personalul de care aveti nevoie intr-o covrigarie

de Idei de afaceri 06 Feb. 2024 501
Personalul de care aveti nevoie intr-o covrigarie
5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca optati pentru un cuptor pe vatra atunci aveti nevoie de un cocator priceput. Il puteti gasi, in principiu, la brutariile de stat, unde majoritatea au invatat meserie. Ei nu sunt insa usor de convins sa lucreze intr-o covrigarie, din cauza conditiilor mai grele de munca, care presupun petrecerea a opt ore pe zi in fata unui cuptor incins.

Incolonati siruri-siruri, covrigii se rumenesc chiar sub ochii nostri, marindu-ne pofta pana ne vine randul. Cocatorii priceputi stiu cum sa manipuleze covrigii din cuptor astfel incat ei sa se coaca repede si bine. Alegerea unui cocator trebuie deci facuta din timp si mai ales trebuie facuta cu atentie, pentru a gasi unul cu ceva experienta si de incredere.
 
Daca insa ati decis sa incepeti afacerea cu un cuptor tip conveier, atunci nu aveti nevoie de un specialist pentru ca operatorul acestui echipament este pregatit si scolarizat de firma producatoare. 
 
Modelatorii sau cei care pregatesc aluatul sunt mai usor de gasit, ei putand fi formati la locul de munca de catre un specialist. In doar doua ore oricine poate invata cum sa modeleze un covrig, iar dupa o saptamana capata destula dexteritate pentru a lucra intr-un ritm sustinut, conditie esentiala pentru a putea asigura fluxul de productie necesar zilnic.
 
Este nevoie de un vanzator/vanzatoare care preia comanda si banii, da restul si onoreaza comanda. Vanzatorul apuca covrigii cu un servetel si ii pune intr-o punga din hartie inainte de a-i inmana clientului. De asemenea, vanzatorul trebuie sa tina seama de solicitarile clientului care-si doreste un covrig fara sare sau unul mai copt.
 
Toti salariatii trebuie sa aiba halate si bonete albe. In covrigaria dumneavoastra puteti avea intre 2 si 4 angajati, in functie de dotarile de care dispuneti si de cum impartiti sarcinile. 
 
Patronul unei covrigarii trebuie sa asigure conditii cat mai bune de munca si siguranta angajatilor sai. Se stie ca in acel spatiu chiar si iarna este prea cald. Pentru locurile de munca in care caldura este inevitabila, angajatorul va asigura un sistem corespunzator de ventilatie sau dusuri.
 
Daca doriti chiar dumneavoastra sa urmati un curs de lucrator in morarit si panificatie sau vreti sa va scoliti angajatii, iata informatiile de care aveti nevoie.
 
- Durata cursului este de 3 luni (360 de ore din care 120 ore dedicate teoriei si 240 pentru practica).
 
- Actele necesare pentru inscrierea la cursul de lucrator in morarit si panificatie sunt:
 
* buletin de identitate (original si copie);
* certificat de nastere (original si copie);
* certificat de casatorie, daca este cazul (original si copie);
* diploma de studii, minim scoala generala (original si copie);
* adeverinta medicala ca persoana este apta pentru cursul de calificare, eliberata de medicul de familie.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: covrigariepersonalpersonal covrigariecovrigi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Personalul necesar intr-o ferma de struti

de Idei de afaceri
28 Feb 2023
Efectivul de personal este in functie de dimensiunile crescatoriei. La inceput, se poate lucra fara personal angajat, mai ales daca exista dotari (si...

Tendintele si perspectivele unei afaceri cu covrigi calzi

de Dragos Craciun
24 Oct 2014
Covrigaria este deja o afacere care s-a extins si se simte nevoia unei diversificari a sortimentelor de covrigi (cel putin in ceea ce priveste forma,...

52% dintre studentii romani doresc o afacere personala in urmatorii 2 ani!

de Ilinca Dobrescu
30 Iul 2014
Si bine fac, am adauga noi. Libertate financiara, libertate in luarea deciziilor, oportunitatea de a lasa o amprenta clara asupra mediului economic...

Ce idei de afaceri poti valorifica la domiciliul personal?

de Maria Nicutar
29 Mai 2014
O optiune formidabila de a intra in mediul de afaceri cu eforturi financiare si non-financiare cat mai reduse este inceperea unei afaceri la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]