Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Personalul necesar intr-o ferma de struti

de Idei de afaceri 28 Feb. 2023 157
Personalul necesar intr-o ferma de struti
4.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Efectivul de personal este in functie de dimensiunile crescatoriei. La inceput, se poate lucra fara personal angajat, mai ales daca exista dotari (si cunostinte) in probleme de organizare, de tehnica si comerciale.

Exista posibilitatea ca cel care poseda struti sa nu dispuna de terenul agricol necesar si in acest caz este foarte bine sa se realizeze un parteneriat cu proprietarul acestuia. In functie de capacitatea celor doi asociati, din punct de vedere material, va fi stabilita dimensiunea crescatoriei si cota din afacere care revine fiecaruia dintre asociati.
 
Colaborarea celor doi partenen, in cazul unei astfel de asocieri, va urmari: ca fiecare dintre parteneri sa preia, conform intelegerii dintre ei, anumite relatii cu furnizori sau clienti, in scopul desfasurarii activitatii, dupa o strategie bine pusa la punct. 
 
Chiar in perioada de demaraj trebuie cautati si selectionati clientii potentiali, sa-i invitam sa ne viziteze crescatoria, pentru ca acestia sa poata fi cu usurinta determinati sa devina clientii nostri, cand vom incepe livrarile.
 
Cat priveste activitatea de productie si de supraveghere a strutilor, cei doi parteneri si eventual membri ai familiei sa-si rezerve o parte din timpul lor pentru acest lucru. Este adevarat, strutii nu trebuie sa fie tulburati printr-o prezenta permanenta (si stresanta) a personalului, insa ei trebuie supravegheati in mod discret, pentru prevenirea factorilor de risc.
 
Este foarte importanta o asistenta veterinara permanenta si profesionala. Actiunile veterinare simple vor fi efectuate de proprietarul sau de partenerii de afaceri, motiv pentru care acestia (sau unul dintre ei) trebuie sa detina cunostinte veterinare minime. 
 
Intrucat sunt putini (la inceput chiar deloc) medici veterinari care sa cunoasca patolo- gia strutului, crescatorul va trebui sa incurajeze pe medicul veterinar care va avea in supraveghere veterinara noua crescatorie, si-si formeze cunostintele necesare care sa asigure o asistenta sanitar-veterinara de buna calitate, altfel pierderile prin mortalitate pot sa compromita actiunea intreprinsa. 
 
Cand crescatoria s-a dezvoltat, este necesara angajarea de personal, la inceput prin contract de tip part-time (salariatul este angajat doar pentru un anumit numar de ore lucrate in fiecare zi). 
 
Daca noul angajat se prezinta satisfacator, poate fi incadrat pen- tru efectuarea unui program normal de lucru, in baza unui contract pe o perioada de timp determinata sau nedeterminata.
 
Atragem atentia, din nou, ca lucratorii din activitatea de crestere a strutilor trebuie sa fie bine pregatiti profesional si constiinciosi. In alte tari, exista legi care reglementeaza formarea profesionala. 
 
Aceste reglementari se adreseaza tinerilor, acestia putand sa desfasoare o activitate platita, asimiland, in acelasi timp, cunostintele profe- sionale necesare (fosta ucenicie existenta in tara noastra in perioada interbelica). 
 
Nimic nu-i impiedica pe viitorii patroni de crescatori de struti sa utilizeze aceasta forma de pregatire, mai ales daca tinerii avuti in vedere pentru aceasta activitate sunt absolventi ai unor scoli profesionale sau medii. Programul de lucru prevazut in contract este de 8 ore, cu o ora de pauza, timp de cinci zile pe saptamana. 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: personalafacereafacere cu strutiferma de struti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Personalul de care aveti nevoie intr-o covrigarie

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Daca optati pentru un cuptor pe vatra atunci aveti nevoie de un cocator priceput. Il puteti gasi, in principiu, la brutariile de stat, unde...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]