Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Peste 90% dintre oamenii de afaceri care trec printr-un esec se retrag din antreprenoriat
Sa incepi o afacere nu este niciodata usor. In afaceri poti sa castigi sau sa pierzi. Insa, chiar daca pierzi, trebuie sa te ridici si sa te ambitionezi mai mult, sa valorifici ceea ce ai invatat din pierdere.
Un studiu de piata realizat de CITR Group si derulat la nivelul unui esantion de aproape 100 de antreprenori ale unor companii de impact asupra business-ului romanesc, din sapte regiuni ale tarii, arata ca 69% dintre manageri pun dificultatea activitatii companiei pe seama conducerii defectuoase, neperformante, mai degraba decat pe contextul economic (scaderea comenzilor, diminuarea numarului de clienti, contractarea pietelor).Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura de sofran
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Asadar, 92% dintre oamenii de afaceri care trec printr-un esec se retrag din antreprenoriat, desi, conform expertilor, se afla in cel mai propice moment din punct de vedere al experientei si au sanse mai mari de reusita cu un nou business.
"In aceste conditii, in care jumatate din companiile romanesti de impact se confrunta cu dificultati si piata nu genereaza atat de multi antreprenori pe cat de multi esueaza, ne uitam pasiv la o mare pierdere pentru economia noastra. Societatea si mediul de afaceri nu incurajeaza antreprenorul care nu a reusit din prima, desi esecul e categoric mai valoros decat pasivitatea", a declarat Alexandru Tanase, asociat coordonator CITR.
Cel mai important ingredient in succesul unui antreprenor este perseverenta
Din pacate, esecul e privit ca o sentinta pe viata in Romania. Multi antreprenori care esueaza in afaceri se tem sa mai incerce o data.
"Marea majoritate a celor care constata ca nu le-a iesit din prima din cauza propriilor greseli se teme sa mai mai incerce o data, in loc sa-si capitalizeze resursa experientei. E important ca societatea si mediul de afaceri sa sprijine antreprenorii cu experienta si sa nu se grabeasca in a le atribui eticheta esecului.
Din punctul nostru de vedere, disparitia acestor oameni din business este o pierdere asemanatoare unui exod intelectual. Acesti manageri au trecut prin transformari uimitoare in urma esecurilor si beneficiaza de o experienta bogata, care i-ar ajuta mult in viitor sa nu repete greselile si sa creeze business-uri sustenabile'', a afirmat Alexandru Tanase.
Sursa: Agerpres
Articole conexe
Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business
de Bianca TilaProiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile
de Florin AmarieiAbilitati pe care trebuie sa le ai daca iti doresti succes in afaceri
de Camelia DiaconuLectia de antreprenoriat: care este diferenta dintre administratorul unei afaceri si Directorul General
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit