Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plantatia de Paulownia. Piata tinta, cererea si concurenta

de Idei de afaceri 03 Oct. 2023 1014
Plantatia de Paulownia. Piata tinta, cererea si concurenta
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Paulownia a capatat o imensa popularitate pentru ca este un copac care creste repede, drept si maietuos, are frunze mari si flori superbe, se regenereaza rapid iar lemnul sau este usor, rezistent si lesne prelucrabil.

Copacul Paulownia este prea putin cunoscut in Romania, cu toate ca exista aproximativ cinci tipuri de soiuri care se pot adapta foarte bine climei de aici. Numit initial Pavlovnia, acum este cunoscut si scris Paulownia. 
 

Piata tinta 

 
Japonia este cel mai mare importator de lemn din lume, reprezentand 40% din comertul mondial. Cererea de cherestea de calitate si produse din lemn in tarile in curs de dezvoltare la nivel mondial arata o crestere fara precedent. 
 
Importurile in China au crescut si ele. Daca utilizarea produselor forestiere pe cap de locuitor din China se vor ridica la acelasi nivel ca in Japonia, cerintele de import ale Chinei l-ar depasi pe cele ale japonezilor de noua ori. Cu toate acestea, furnizarea acestor produse este in scadere treptata. In primul rand pentru ca multi producatori sunt supusi modificarilor de ordin politic asupra defrisarilor. 

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din aceasta plantatie cu ajutorul ghidului complet "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Exista multe tari din sud-estul Asiei, mai ales Thailanda, care s-au schimbat, de la statutul de semnificativi exportatori la importatori net. Cererea globala de lemn si cherestea a continuat sa creasca inca de la mijlocul anilor 1980, precum si aceea de produse din lemn. 
 
Asadar, cea mai importanta piata este Japonia, iar principalii clienti sunt cei din industria de constructii. Paulownia, este o oportunitate in curs de dezvoltare pentru silvicultura dar producatorii la scara mica este putin probabil sa fie capabili sa vanda busteni catre fabrici sau marii importatori. 
 
A cultiva un singur hectar este doar un inceput. Daca veti infiinta o plantatie pe mai multe hectare atunci o mare parte din lemn puteti sa-l exportati, cheresteaua de calitatea A fiind foarte cautata in afara. Reziduurile (30%) pot fi folosite ca biomasa in uzinele care folosesc principiul gazificarii pentru obtinerea energiei verde. 
 
Pe de alta parte, conceptul de comercializare a emisiilor bazat pe valori prestabilite a fost evaluat ca avand un potential beneficiu la fel de puternic pentru om. Cum se incadreaza Paulownia in aceasta ecuatie? Ei bine, fiind o padure forestiera, stim cu totii, absoarbe dioxidul de carbon si readuce oxigen in atmosfera. In esenta, devine ceea ce este denumit in mod obisnuit o "chiuveta" de carbon. 
 
Comercializarea cotelor de credit - CE - ar permite producatorilor de energie electrica sa cumpere dreptul de a emite gaze cu efect de sera si, prin urmare, reduce oarecum impactul asupra industriei. Prin urmare, exista un puternic imbold pentru impadurire si un catalizator pentru evolutie a unei piete de credit de carbon.
 

Cererea si concurenta

 
Exista o schimbare majora in comertul cu lemn de la sursele oferite pana acum de padurile naturale, la plantatii. Volumul de lemn provenind din plantatii este de asteptat sa creasca in mod semnificativ in urmatorul deceniu. 
 
Furnizarea de lemn provenit din plantatii va creste de la 414 de milioane de metri cubi pe an pana la o valoare estimata de 600 de milioane de metri cubi pe an. Paulownia este bine plasata pentru a indeplini o parte din aceasta cerere. 
 
In plus, activitatile de exploatare forestiera s-au concentrat pe aspecte privind o mai buna calitate a lemnului. La rata actuala de taieri calculele arata ca in termen de 55 de ani, toate padurile tropicale din lume vor disparea complet. Multe natiuni cauta solutii pentru oprirea completa a recoltelor de lemn crescut natural in paduri orientandu-se catre culturi dirijate. 
 
Multe tari sunt acum importatoare de cherestea provenita din plantatii. Prin urmare, este clara tendinta de aprovizionare cu lemn de calitate de la acesti furnizori cu care se incheie contracte pe termen mediu si lung. Potrivit rezultatelor studiului Greenpeace, in Romania dispar peste 3 hectare de padure in fiecare ora. 

Afla mai multe detalii despre cultura si despre cum poti face un business din aceasta plantatie cu ajutorul ghidului complet "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
O gestionare responsabila trebuie sa stopeze acest lucru. Acelasi studiu arata ca padurile acopera aproximativ 29% din suprafata Romaniei fata de media tarilor Uniunii Europene, care este de 42%, ele fiind concentrate in principal in zona montana. Iata ce mare cerinta de impadurire este si in Romania. 
 
La aceasta, se adauga cerinta de lemn pentru consum intern si extern. Lemnul de Paulownia aduce multiple beneficii, dar lipsa de informare cu privire la acestea face ca la ora actuala plantatiile de acest fel de la noi din tara sa fie foarte putine. Se poate spune asadar ca nu exista o concurenta reala, iar centralele de biomasa isi asteapta nerabdatoare materia prima. 
 
La Huedin, de exemplu, va fi construita o fabrica ce va produce energie regenerabila, termica si electrica, folosind drept combustibil rezidurile arborelui Paulownia. Aceasta va alimenta cu energie electrica primaria, dar si spitalul orasului.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: paulowniacerere si concurentapiata tinta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]