Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primii pasi in deschiderea unei cofetarii

de Idei de afaceri 23 Mai. 2024 2888
Primii pasi in deschiderea unei cofetarii
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meseria de cofetar sau pasiunea pentru dulciuri te-au impins deseori sa visezi la deschiderea propriei cofetarii, dar pana acum nu ai avut repere pentru a-ti implini visul? Nu stii ce ar trebui sa iei in calcul ca sa incepi demersurile? Ti-am pregatit o lista care sa te ghideze daca te decizi sa-ti deschizi propria afacere in acest domeniu.

Echipamente

O sa folosesti aparatura pentru cofetarie si ar fi indicat sa te asiguri ca vei cumpara de la producatori si distribuitori autorizati, care includ service-ul si iti dau garantie.

Pentru inceput, vei avea nevoie de cuptoare patiserie. Acestea sunt elementul de baza pentru afacerile din acest sector alimentar deoarece au capacitate de a coace un numar mare de produse simultan si pot controla umiditatea si temperatura.

La acestea se adauga: masa de inox pentru lucru, vitrina de prezentare a produselor, malaxor, masina de macinat, frigider, aragaz, masina foietaj, castroane, farfurii, mixere de bucatarie, pensule, spatule, tavi, forme, tacamuri, razatoare si sucitoare.

Mobilier

Daca iti doresti sa primesti clienti o sa-ti trebuiasca: o teghea, mese, scaune si un cuier pentru haine, iar in interior dulapuri.

In plus, mobilierul va crea atmosfera cofetariei. Tu decizi ce fel de stil adopti: rustic, traditional, minimalist, clasic... Exista o multime de site-uri, bloguri, vloguri si articole in reviste de unde te poti inspira pentru a-ti construi o identitate vizuala.

Personal calificat

Ca sa selectezi un personal calificat ar fi bine sa le ceri candidatilor o diploma acreditata de Ministerul Muncii pentru a fi sigur ca persoanele respective au pregatirea necesara.

In plus, un scurt test practic reprezinta o proba de selectie eficienta care va scoate in evidenta cei mai buni candidati. Asa ai sanse mari sa eviti persoanele tentate sa minta in privinta abilitatilor.

Potential de cumparare

Pentru a te asigura ca nu te vei aventura intr-o investitie care iti va aduce pierderi, ar fi de preferat sa faci o cercetare mica si sa vezi ce retete de prajituri se cauta cel mai mult pe Google.

Exista si varianta unor scurte chestionare pe care sa le distribui pe grupuri de Facebook pentru a afla care sunt preferintele consumatorilor in materie de dulciuri.

Retete proprii

Pe langa retetele de pe piata, gaseste cel putin o reteta care sa te diferentieze de restul cofetariilor. Asa iesi in evidenta mai usor.

Opteaza pentru o reteta veche, uitata in sertarul bunicii, de care nu a mai auzit nimeni de multa vreme sau inventeaza una. Combina retete cu mod de preparare asemanator ca sa creezi un nou produs.

Locatie

Gaseste o locatie accesibila, aproape de mijloacele de transport sau macar pe o strada principala, bine luminata seara. Este important ca oamenii sa ajunga usor la tine. Orice efort in plus ii poate face sa mearga la concurenta.

Pentru a fi mai vizibil, asigura-te ca ai un perete pe care sa pui numele firmei. Astfel, vei rezolva o buna parte din problemele legate de vizibilitate.

Nume

Numele trebuie sa fie original si sa te reprezinte. Pentru a nu crea confuzii, cauta pe Google denumirile care iti trec prin minte si vezi daca sunt deja folosite de concurenta sub o alta forma.

Se poate axa pe o caracteristica a cofetariei: o prajitura, o culoare, decor interior, pe propriul tau nume sau pe un diminutiv al acestuia.

Promovare online

Promovarea online prin retele sociale inseamna o oportunitate de a ajunge la persoanele interesate, dar in acelasi timp aduce si provocari.

Nu vei fi singurul care isi promoveaza cofetaria. Realizeaza cu mare atentie pozele si descrierile produselor tale pentru ca ele sunt cartea ta de vizita atunci cand potentialii clienti afla despre afacerea ta pe Internet.

Acte, autorizatii si alte servicii

Stabileste sediul social si codul CAEN corespunzator activitatii. Cum legea se schimba des, opteaza pentru un consultant care te poate ajuta sa obtii autorizatiile si actele necesare. De regula, se cer autorizatii de la: Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

Pentru resurse umane si contabilitate ai posibilitatea de a-ti externaliza serviciile prin colaborarea cu firme de specialitate. Alaturi de acestea, mai ai nevoie de: casa de marcat fiscalizata, POS pentru plata cu cardul, cantar cu aviz metrologic innoit anual, registru unic de control, extinctor si trusa medicala.

Buget

Totul trebuie sa se incadreze intr-un buget pentru a nu ramane cu datorii sau pentru a nu te opri la jumatatea drumului. Planifica din timp cat vrei sa aloci pentru fiecare segment in parte. Fa o lista cu cheltuieli si gandeste-te care ar fi suma maxima pe care ai fi dispus sa o platesti.

La prima vedere, sa-ti deschizi o cofetarie poate parea o idee foarte greu de realizat, insa daca parcurgi cu rabdare toti pasii, ai ocazia ca visul tau sa devina realitate.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cofetariepropria afaceredeschiderea propriei cofetarii

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

5 motive care te vor convinge sa ai propria afacere

de Camelia Diaconu
23 Sep 2019
Multi dintre noi visam la propria afacere, un business care sa ne duca spre culmile succesului, cu investitii mici si castiguri profitabile. De multe...

Studiu: Peste 70% dintre romani isi doresc propria afacere, dar se tem de instabilitatea mediului economic

de Alina Constantinescu
13 Oct 2017
METRO a realizat un studiu international in cadrul caruia a analizat afacerile independente din 10 tari. Majoritatea romanilor isi doresc propria...

Deschide propria afacere fara sa renunti la job: ai nevoie de ambitie, curaj si incredere in tine!

de Alina Constantinescu
24 Aug 2017
Intr-un interviu acordat Agerpres, Ilan Laufer ii sfatuiesti pe tinerii din Romania sa aiba curaj sa demareze propria afacere, pentru in lipsa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]