Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Program pentru sustinerea mestesugarilor si artizanilor

de Nita Alina 10 Feb. 2017 4186
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul consta in organizarea Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri 2017, pe durata a 3 zile. Se asigura participarea gratuita la targ pentru aplicantii selectati in urma inscrierii in program. Informatia apare intr-o propunere de procedura a acestui program, emisa de Ministerul pentru Mediul de Afaceri - Directia Politici Antreprenoriale.

Programul este parte integranta a Saptamanii Europene a IMM-urilor 2017, care va avea loc in ultimul trimestru al anului in curs. Saptamana Europeana a IMM-urilor 2017 este o campanie de promovare a antreprenoriatului in Europa si de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, national si local. Acest eveniment pune la dispozitia IMM-urilor o gama larga de informatii, sfaturi, ajutor si idei in scopul dezvoltarii activitatilor acestora. Saptamana Europeana a IMM-urilor 2017 incurajeaza si ajuta IMM-urile sa-si atinga potentialul maxim.    

In cadrul targului national beneficiarii eligibili vor putea prezenta produsele proprii (mestesugaresti si/sau de artizanat) si vor putea desfasura activitati economice in conditiile legislatiei in vigoare. De asemenea, beneficiarii  prezenti la targ vor putea organiza la standul propriu pentru vizitatorii interesati, sesiuni de ateliere de lucru.

In cadrul atelierelor de lucru artizanii si mestesugarii vor explica si demonstra practic cum se pregatesc si se obtin produsele lor: covoare tesute manual, covoare innodate, confectionarea iilor, tapiserii, stergare; impletituri – sfoara, nuiele, fibre vegetale; ateliere de olarit, tesut, broderie, dantelarie, ceramica traditionala si decorativa, iconografie, confectionarea de papusi folclorice, incondeierea oualor, confectionarea mastilor, prepararea culorilor vegetale si vopsirea materialelor traditional, confectionarea articolelor din piele, din fier, articolelor din sticla, articolelor din lemn; atelier de restaurare; atelier de prelucrarea lemnului si mic mobilier artizanal, creatie bijuterii, etc. Atelierele de lucru mentionate si altele din acest domeniu trebuie sa respecte traditia populara atat in ceea ce priveste modul de prelucrarea a materialelor folosite cat si in produsul final.

 Actiunile desfasurate in cadrul Programului sunt:

•  organizarea unui targ national al mestesugarilor si artizanilor sub forma unei expozitii cu vanzare;
• organizarea de seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru si prezentari in scopul promovarii produselor si serviciilor realizate de catre artizani si mestesugari, castigarii de piete externe noi pentru acest tip de produse si servicii, cresterii numarului intreprinzatorilor de succes si a imbunatatirii competentelor antreprenoriale, obtinerii vizibilitatii pe piata atat a mestesugarilor, cat si a produselor si serviciilor furnizate de acestia, promovarii serviciilor si produselor realizate apelandu-se la tehnologii simple si avand o componenta de prelucrare manuala semnificativa, in special utilizandu-se tehnologii traditionale;
diseminarea de materiale informative;

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 este de 890.000 lei, pentru organizarea targului national pentru artizanat si mestesuguri 2017 si pentru acoperirea cheltuielilor aferente participantilor la targ.

Din bugetul total alocat programului suma de 350.000 lei va fi transferata Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Ploiesti pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente organizarii targului national pentru artizanat si mestesuguri, iar suma de 540.000 lei va fi transferata celor opt Oficii Teritoriale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie pentru decontarea cheltuielilor cu cazarea si transportul produselor/beneficiarilor.

Pentru anul 2017, prin organizarea targului national pentru mestesuguri si artizanat, se estimeaza participarea a minimum  150 operatori economici cu obiect de activitate in domeniul mestesugurilor si artizanatului.

Se asigura participarea gratuita la targ pentru aplicantii selectati in urma inscrierii in program.
Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari si pentru produsele acestora (dupa caz) precum si cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfasurarii evenimentului.

Se acorda finantare pentru transportul produselor, in cazul in care acestea necesita un transport separat si nu pot fi transportate in acelasi mijloc de transport cu beneficiarul. Suma maxima acordata unui beneficiar pentru transport, cumulat, nu va depasi 2000 lei pentru targ. In limita acestor sume beneficiarul isi poate deconta transportul. In cazul in care suma totala cheltuita depaseste 2000 lei diferenta va fi suportata de catre beneficiar. In cazul in care beneficiarul se deplaseaza cu autoturismul personal va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi. Cheltuielile privind transportul vor fi decontate in baza documentelor justificative pe care beneficiarul trebuie sa le depuna in maxim 10 zile lucratoare de la inchiderea targului, personal sau prin curier la OTIMMC de care apartine. In cadrul prezentului Program, TVA este cheltuiala neeligibila.

Vor fi asigurate cheltuielile aferente cazarii pentru beneficiari, in cuantum de maxim 1600 lei/beneficiar pentru patru nopti de cazare, dar nu mai mult de 200 lei/noapte/persoana.

Perioada de desfasurare a Targului  precum si locatia vor fi afisate pe site-ul institutiei cu cel putin 5 zile inainte de desfasurarea evenimentului.

Atentie: Acest program NU este inca deschis, fiind necesara adoptarea in forma sa finala si lansarea sesiunii de inscrieri pe site-ul aippimm.ro.

Descarca AICI procedura Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului>>



Tags: afacere cu mestesuguriafacere cu artizanattarg de mestesuguritarg de artizanat

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]