Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pune pe picioare un site de joburi

de Banila Silviu Marian 31 Iul. 2013 2422
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Internetul abunda in oportunitati, fie ca iti cauti un job, fie ca iti cauti un angajat sau, de ce nu, doresti sa oferi o sansa celor care isi cauta un loc de munca. Piata romaneasca a site-urilor de profil (nu dam nume) nu este saturata si aici se intrevede vestea cea mare. Ca urmare, poti lansa oricand un nou site de joburi, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. Cum ai putea sa te diferentiezi? Dincolo de calitate, ai putea oferi gratuitate, obtinand bani din reclama.

Discutam despre un izvor de trafic, transformat in bani. Exista multi tineri si nu numai, care isi cauta un loc de munca. Nu vrei sa-i ajuti? Ba mai mult, nu vrei sa le oferi ceva mai bun decat exista deja pe piata site-urilor de joburi? Am observat in cercetarea mea ca aceste site-uri dispun, intr-adevar, de o baza de date multipla, dar sunt saracacioase in zona interactiunii si a ofertei pur editoriale; mai exact, daca renumitul Glassdoor ofera sfaturi, articole, ponturi si alte materiale excelente, site-urile de la noi prefera sa isi actualizeze sectiunile mai sus mentionate din an in Paste. Aici ai putea sa te diferentiezi, dincolo de oferta propriu zisa de joburi.
 
Cladirea unui site este cat se poate de simpla. Alege un template. Inregistreaza domeniul. Colaboreaza cu un webdesigner sau alege o tema deja prestabilita, daca vrei sa economisesti ceva bani (atentie, nu se compara cu munca unui designer specializat).
 
Homepage-ul site-ului trebuie sa fie ospitalier. Vizitatorii isi fac un cont, inevitabil, unde isi inscriu unele date. Insereaza categoriile cu angajatori, angajati, sfaturi, CV-uri etc.
 
Include si o harta a site-ului. Aceasta reprezinta un index cu continutul website-ului, care le permite utilizatorilor sa navigheze usor in multitudinea de pagini.
 
Sfatuieste-i pe vizitatori sa ii invite si pe altii in cadrul aceluiasi site, unde isi pot gasi jobul mult visat sau angajatii ideali. Include o casuta text pentru email. Furnizeaza informatii de contact si ajuta-i pe cei nefamiliarizati cu tehnologia (nimeni nu s-a nascut invatat!).
 
Ofera informatii despre companiile prezente pe site. Permite-i candidatului sa rafineze cautarile in functie de jobul, domeniul, locatia si compania dorita.
 
Sfatul meu este sa oferiti cat mai mult continut editorial pentru candidati si companii. De exemplu, furnizati sfaturi specializate despre redactarea CV-urilor, ponturi pentru un interviu de angajare reusit si promovati oportunitatile. Infiintati un blog pentru vizitatori, unde puteti discuta despre provocarile pietei muncii, care tin atat de candidati, cat si de angajatori. Poti atrage ambele “tabere”, care sunt dependente reciproc.
 
Contorizeaza evolutia site-ului tau de joburi. Participa la seminarii, organizeaza evenimente, cladeste un brand. Noteaza-ti numarul vizitatorilor, informatiile accesate de acestia si numarul de accesari pe zi, luna si an.
 
De ce mizez pe un asemenea tip de afacere? Pentru ca nu poti oferi doar o baza de date frumos “ornamentata”, cerandu-le candidatilor si firmelor bani. Pentru a ramane pe site, oamenii au nevoie de mai mult decat o insiruire, au nevoie de continut adevarat, scris, de preferat, de jurnalisti. Jobul tau poate fi acela de a-i ajuta pe altii sa-si gaseasca… job!
 


Tags: afaceribani afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]