Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Puterea diminetilor: de ce antreprenorii de succes se trezesc dimineata devreme
Atunci cand pui bazele unei afaceri, poate parea ca ziua nu are niciodata suficient de multe ore. Valorificarea energiei pe care ti-o ofera dimineata, perioada zilei in care cerintele sunt mai putine, poate fi cheia cresterii productivitatii tale.
Timp de 15 ani, presedintele Starbucks, Michelle Gaas si-a setat alarma ceasului la ora 4.30 dimineata pentru a merge sa alerge. Gretchen Ruben, autoarea cunoscuta a cartii The Happiness Project (Harper Perennial, 2011) incepe ziua la ora 6 dimineata si lucreaza timp de o ora, pana cand familia ei se trezeste. Expertul in managerierea timpului, Laura Vanderkam evidentiaza in cartea sa What The Most Successful People Do Before Breakfast (Portfolio Trade, 2013) aspectele care fac diminetile atat de speciale, precum si modul in care putem sa le folosim eficient.Cultura castravetelui anti-diabet
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Iata cateva avantaje ale trezitului dis-de-dimineata:
Dimineata exista mai putine tentatii care te-ar putea distrage. Ziua unui antreprenor se umple repede. Daca astepti pranzul sau seara ca sa faci ceva util pentru tine, precum a citi o carte sau a face sport, este foarte posibil sa amani cu totul acel moment. “Vor exista felurite motive pentru care nu vei putea sa faci ceea ce ti-ai propus la ora 16.00. Exista sanse mai mari sa ai aceasta posibilitate la ora 6 dimineata“, sustine Vanderkam.
Ai mai multa vointa dimineata. Chiar daca nu esti genul de persoana care se trezeste devreme, este foarte posibil sa ai mai multa energie constructiva dimineata, decat spre sfarsitul zilei. “Vointa este precum un muschi caruia ii slabeste puterea o data cu folosirea indelungata,“ spune Vanderkam. Pe parcursul zilei, pe masura ce ai de-a face cu persoane dificile, trebuind in acelasi timp sa iei decizii si sa faci fata unui trafic rutier infernal, vei constata ca folosesti extrem de multa energie pentru a trece cu bine toate aceste momente, fiind sleit de puteri la finalul zilei.
Diminetile iti dau posibilitatea de a iti incarca bateriile pentru intreaga zi. Daca ti s-a intamplat vreodata sa dormi in continuare, desi alarma ceasului a sunat de multa vreme, sau daca ai uitat pranzul copiilor tai pe tejghea, inseamna ca stii ca atunci cand incepi ziua prost, iti va afecta starea si implicit productivitatea pentru tot restul zilei. A te trezi devreme de dimineata iti ofera ragazul necesar de a incepe ziua intr-un mod placut, influentandu-ti starea astfel incat productivitatea ta va atinge cote ridicate in restul zilei.
Daca gandul de a te trezi la rasarit te inspaimanta, Laura Vanderkam recomanda acesti 3 pasi care transforma pana si o persoana obisnuita cu noptile albe, intr-o persoana careia ii plac diminetile.
1. Tine un jurnal al timpului. Vanderkam este de parere ca unul dintre motivele pentru care oamenii spun ca nu le plac diminetile este acela ca se culca foarte tarziu seara. Aceasta recomanda sa tii un jurnal al timpului pentru o saptamana, pentru a vedea unde folosesti timpul ineficient. Vanderkam a realizat ca persoanele care petreceau mult timp in noapte, nu foloseau timpul pentru activitati productive sau relaxante.
2. Imagineaza-ti dimineata perfecta. Imagineaza-ti ce ai face daca ar exista o ora in plus in timpul unei zile obisnuite. Ai face sport? Ai citi ziarul in loc de a-l frunzari si a trece rapid peste titluri?
"A te trezi devreme nu presupune a te pedepsi singur. Nu te vei da jos din pat daca nu vei avea un motiv foarte bun pentru a face asta," sustine Vanderkam.
3. Planifica-ti dimineata. Vanderkam afirma ca este foarte posibil sa inchizi alarma si sa te intorci pe partea cealalta daca incerci sa iti schimbi obiceiurile intr-o maniera drastica. Asadar, in loc sa iti setezi alarma la ora 5 dimineata cand, in mod normal te trezesti la 7.30, programeaza alarma cu 10 minute mai devreme in fiecare zi. Pentru a fi sigur ca nu pierzi din timpul alocat somnului, culca-te seara cu 10 minute mai devreme. Daca ai probleme in a-ti aminti acest lucru, seteaza-ti alarma pentru a-ti aminti sa mergi sa dormi.
Articole conexe
Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare
de Bianca TilaAntreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit