Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Puzzle. O idee de afacere simpla si de efect

de Idei de afaceri 05 Mar. 2024 954
Puzzle. O idee de afacere simpla si de efect
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un joc de puzzle poate aparea in multe variante si cand spunem acest lucru nu ne referim numai la forma pattern-ului de decupare.

Pe piata internationala exista puzzle-uri cu piese metalice, cu piese magnetizate, cu piese fosforescente (care fac vizibila imaginea finala in intuneric) sau chiar cu piese imprimate pe ambele fete (care conduc la obtinerea unui puzzle fata-verso, cu doua imagini ce trebuie asamblate).
 
Dar nu despre acestea va vom vorbi in continuare. Nisa existenta pe piata si care in momentul de fata este insuficient exploatata o constituie puzzle-urile personalizate, in aceasta categorie intrand puzzle-urile care au ca subiect imaginile aduse de clienti.

Asa cum am mentionat deja, aceste imagini pot fi fotografii personale, de familie, dar si fotografii cu caracter publicitar. Sa vedem in continuare cateva posibile directii de actiune:
 

Puzzle-uri de familie


Acestea presupun transformarea intr-un puzzle a unei fotografii de familie, tehnologia de lucru fiind cea descrisa anterior (fotografia este scanata, marita, lipita apoi pe un suport de carton si decupata dupa un anumit pattern).

Aceasta transformare constituie o imortalizare originala a unui anumit moment din viata respectivei familii, mai ales daca puzzle-ul va purta si data realizarii fotografiei, impreuna cu un scurt comentariu.

Pe calculator se pot obtine chiar si colaje din mai multe fotografii. Iar daca puzzle-ul va fi manufacturat din lemn, el va fi suficient de rezistent si, asa cum am mentionat deja, va putea fi transmis din generatie in generatie.
 

Puzzle-uri cadou


Da, un puzzle poate fi un cadou excelent! E suficient sa va imaginati placerea sarbatoritului de a lucra la asamblarea unui puzzle care reproduce fie propria lui figura (o poza pe care nu a mai vazut-o!), fie o imagine dintr-un domeniu de care este el interesat (afisul filmului preferat, o scena dintr-o cursa de Formula 1, un peisaj cosmic, o vedeta rock in concert etc.).

Efectul unui asemenea cadou este cu atat mai fericit cu cat imaginea-subiect a puzzle-ului este mai impresionanta si mai putin cunoscuta de catre destinatar.
 

Puzzle-uri invitatii de nunta


Un puzzle de 20 de piese avand pe una dintre fete o fotografie vesela a viitorilor miri, iar pe verso textul propriu-zis al invitatiei, este cu siguranta un produs atractiv. Cine va rezista tentatiei de a asambla cele 20 de piese (lucru deloc greu, de altfel) pentru a afla ce mesaj i se transmite? Destinatarii vor fi incantati de originalitatea mirilor si vor da fara ezitare curs invitatiei.
 
Pentru dvs., ca intreprinzator, o astfel de comanda are avantajul ca este foarte consistenta, desi vine din partea unui singur client. Astfel, cu ocazia unei singure nunti puteti vinde 100-150 de invitatii puzzle, iar nunti sunt destule. Important este sa stabiliti exact termenul de onorare a comenzii, deoarece realizarea celor 100-150 de bucati dureaza una-doua zile.
 

Puzzle-uri cu sigle si logo-uri de firme


Ca si mai sus, este vorba de puzzle-uri de dimensiuni reduse (20 de bucati), imprimate cu insemnele unei anumite companii si care sa fie oferite de aceasta sub forma de obiecte promotionale.

Este o oportunitate excelenta pentru perioada Sarbatorilor de iarna sau de Pasti, cand majoritatea firmelor trimit clientilor cate o felicitare cu urari de bine. De ce suportul acestor urari sa nu fie un puzzle? Un puzzle are avantajul ca le „rapeste" clientilor mult mai mult timp decat o simpla felicitare, deoarece le starneste acestora dorinta de a-l asambla si impune astfel atentiei lor numele firmei.
 
Bineinteles, imaginea care urmeaza sa fie asamblata nu trebuie sa fie neaparat cea a logo-ului sau siglei firmei, ci poate sa reproduca un peisaj adecvat momentului, care sa poarte intr-un colt numele si sigla respectivei companii. Si in acest caz o comanda din partea unui singur client poate insemna cateva sute sau chiar mii de bucati.
 
Cam acestea ar fi directiile principale de actiune pe care vi le propunem. Desigur, nimic nu va impiedica sa produceti puzzle-uri generale, cu imagini din natura, cu scene din desene animate sau cu harti scolare, dar trebuie sa stiti ca aici va veti lovi de concurenta.

Pe de o parte, exista concurenta creata de importatorii care desfac pe piata romaneasca produsele unor firme internationale cu traditie in domeniu, cum ar fi ravensburger, trefl sau Clementoni, iar pe de alta parte exista concurenta cu produsele unor companii autohtone: noriel din Bucuresti sau deico din Sfantu Gheorghe. Toate aceste firme sunt deja prezente in librarii si au o strategie functionala de distributie.
 
In plus, nu uitati ca, in cazul in care produceti puzzle-uri generale, cu peisaje de exemplu, mai intervin si altfel de probleme, legate fie de drepturile de autor pentru folosirea unei anumite imagini, fie de atingerea acelui profesionalism din punct de vedere tehnic care sa va permita concurarea cu succes a firmelor mentionate mai sus. E mai complicat. De aceea, va sfatuim sa abordati nisa puzzle-urilor personalizate (vezi cele patru categorii amintite anterior), deoarece aici lucrurile sunt mult mai simple.
 

Puzzle-uri pe suport de lemn pentru clienti de calibru

 
Cea mai accesibila varianta de demarare a acestei afaceri este sa va axati pe realizarea de puzzle-uri personalizate pe suport de lemn. Nu mai trebuie sa investiti in echipamente sau in amenajarea unui magazin, puteti lucra strict la domiciliu, pe un simplu banc de lucru dotat cu menghina.

Singura investitie, optionala insa, o constituie ferastraul electric cu panza subtire, care costa in jur de cateva sute de dolari (dar asta doar in cazul in care nu doriti sa decupati piesele cu ajutorul unui ferastrau de traforaj).
 
Un puzzle realizat astfel „mananca" mult timp si cere experienta si chiar maiestrie. Produsul finit poate satisface insa cele mai exigente pretentii de estetica si durabilitate, iar asta face ca problema pretului (destul de piperat) sa treaca undeva pe planul doi.

Este evident ca oferta dvs. trebuie sa se adreseze persoanelor cu venituri mari – avocati, doctori, intreprinzatori, vedete – si sa scoata in evidenta frumusetea, rezistenta in timp si mai ales unicitatea produsului finit. Daca reusiti sa obtineti una-doua comenzi de la astfel de persoane si sa le onorati profesionist, vestea despre serviciul dvs. se va raspandi rapid in cercul lor de cunostinte si nu veti mai avea nevoie de vreun alt gen de reclama.
 
Ca sa ajungeti la clientii persoane fizice care doresc sa transforme o poza personala in puzzle, foarte avantajos este si sa stabiliti colaborari cu centrele foto. Astfel, aranjati cu patronul unui centru foto sa amplaseze intr-un loc vizibil de langa tejghea un mic panou pe care sa fie expuse o fotografie oarecare si un puzzle realizat dupa acea fotografie.

Clientii care vor intra sa-si developeze filmele si sa-si ridice pozele vor vedea panoul respectiv si, din moment ce tot sunt cu pozele in mana, vor dori ca una-doua dintre ele sa devina puzzle. Dvs. veti trece de doua ori pe zi pe la centrul foto, veti prelua comenzile si veti aduce a doua zi foto-puzzle-urile, patronul centrului incasand de fiecare data un comision. Strategia aceasta o puteti aplica, bineinteles, cu 5-10 centre foto din orasul dvs.
 
Un puzzle personalizat din lemn, format A3, cu 150 de piese este un produs de lux si poate constitui un cadou excelent in mediul persoanelor cu greutate in genul celor mentionate mai sus – medici, avocati, vedete (imaginati-va reactia unei asemenea persoane cand primeste cadou un astfel de puzzle cu propria sa imagine!).

Ca urmare, pretul poate ajunge lejer la cateva sute de lei, in conditiile in care costurile dvs. sunt practic nesemnificative: o placa din lemn, niste adeziv si, eventual, curentul electric daca folositi un ferastrau electric. Cu doar 10 comenzi pe luna va puteti asigura un venit foarte atragator.
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: puzzleafacere cu puzzlepuzzle personalizat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]